Tanssiseura Sekahaku vaalii tanssiperinteitä – nyt myös Rehdin talolla

Lavatanssia. Kuva: Museovirasto-Musketti/Melissa Hanhirova

Tämän viikon tiistaista alkaen turkulainen tanssiseura Sekahaku on järjestänyt tanssikursseja Rehdin talolla Paraisilla.

Kyseessä on kuusiosainen esittelykurssikokonaisuus erilaisista tansseista perusteista alkaen.

– Kurssi on jäsennelty siten, että voit tulla yhteen tilaisuuteen tai osallistua kaikkiin, jos haluat. Esittelemme yleisimpiä tansseja ja etukäteisilmoitusta ei tarvita, maksat paikan päällä osallistumismaksun per kerta, kertoo yhdistyksen sihteeri Erja Vuorinen.

Kurssipäivä Paraisilla on tiistai kello 19-20.30., jolloin aloitettiin Foxtrotilla. Viimeinen kurssi järjestetään salsa-teemalla 26. huhtikuuta.

– Et sitoudu osallistumaan useampaan tilaisuuteen, vaan voit tulla silloin kun sinulle sopii. Pidämme esittelykurssimme nyt kevään aikana ja arvioimme kiinnostuksen sen jälkeen. Jatko tulee mahdolliseksi syksyllä, mutta kesän aikana voit tulla Kaarinaan Littoisten tanssilavalle, missä meillä on toimintaa koko kesän, kertoo Vuorinen.

Kurssille voi tulla yksin tai yhdessä kumppanin kanssa.

– Vaihdamme pareja kurssien aikana, jotta voit harjoitella tanssia eri kumppaneiden kanssa ja oppia paremmin tällä tavalla, korostaa Vuorinen.

Tanssiyhdistys Sekahaku on yleishyödyllinen yhdistys, jonka tavoitteena on ylläpitää alueen tanssitanssiperinteitä ja tanssikulttuuria Suomessa.

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi
käännös Timo Järvenpää