Talven paras parituntinen luvassa

Lähes neljän kuukauden valmistelut ovat päättyneet. Lukemattomat ideapalaverit, kirjoitustunnit, lukutuokiot, videokuvaukset, rakennusprojektit, kuunteluhetket, harjoitukset, toistot, pienet viilaukset. Nuorisoshown tuotannossa mukana olleet lähes 60 nuorta ovat myös aivan varmasti uhranneet paljon verta (toivottavasti ei kuitenkaan paljoa), hikeä ja kyyneleitä – kuten myös muut kulisseissa mukana olleet.

Eilen oli heidän suuri juhlapäivänsä: ensi-ilta. Juhlapäiviä on luvassa ainakin yhdeksäntoista lisää, kun Paraisten kaupungin yhdeksättä kaksikielistä (monikielistä) nuorisoshowta esitetään – toivottavasti – täysien katsomoiden edessä PUNTin kulttuurisalissa.

Tämä porukka nimittäin ansaitsee sen, ei yhtään vähempää.

Kahden tunnin mittainen pako todellisuudesta, lähituotettuna kaiken lisäksi, toimii aina.

Sitä on hoettu usein, ja sen sietää sanoa uudestaan: järjettömän kovaa duunia tämä jengi paiskii. Tässä välissä on tunnustuksen paikka: aina kun saan kuulla jostakin asiasta joka menee Paraisilla päin honkia, siunaan pienen ajatuksen nuorisoshowlle. Se on vähän kuin uskollinen ystävä, johon voi aina turvautua.

Ne pari tuntia (vähintään) jotka vietät tämän porukan kanssa PUNTissa tammi- tai helmikuussa (shown voi käydä katsomassa useampaan kertaan) ovat todennäköisesti talven parhaita tunteja.

Kun osa on mukana jo viidettä (!) kertaa lavalla, sekin kertoo jo jotain shown tunnelmasta. Tässä on sitä jotain. Kahdeksan kertaa hanke on viety kunnialla loppuun, ja yhdeksäs kerta on jo hyvällä alulla.

Lisänäytöksiä ei kannata ottaa itsestäänselvyytenä. Hanki liput niin nopeasti kuin mahdollista – muuten voit jäädä ilman. Olen itsekin jäänyt pariin otteeseen rannalle. Nämä kaksi terapiatuntia auttavat taatusti jaksamaan kaamosajan läpi, ainakin hiukan paremmin.

Tässäpä vasta työterveydenhuoltoa parhaimmillaan, vaikka lipun hinnan vähentäminen veroista voikin olla hieman hankalaa. Toisaalta, onhan se tuntitaksakin jotain aivan muuta kuin työterveydenhuollon puolella.

”Laulua, musiikkia, tanssia ja vähän draamaa” esittelytekstissä sanotaan. Täsmälleen oikea lääke tähän vuodenaikaan, kun loska kasautuu auton alustaan, tuulilasinpyyhkijät vetävät viimeisiään jään ja räntäsateen välimaastossa ja on hankalaa pysyä pystyssä.

Kahden tunnin mittainen pako todellisuudesta, lähituotettuna kaiken lisäksi, toimii aina. Kyllä se arki odottaa siellä salin ulkopuolella, usko pois.

Sen kanssa ehtii kamppailemaan aivan riittävästi esityksen jälkeenkin. Sammuta puhelin, unohda kaikki muu – nyt mennään!

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*