Suuri lukumatka kantaa aina Palermoon asti

Suuren lukumatkan voittajat arvottiin yhteistyökumppani Lähi-Tapiolan tiloissa. Vasemmalta Jens Eriksson, Johan Fröberg, Susanne Båge, Curt Sjöblom sekä Lotta Dammert. Kuva: Mikael Heinrichs

Paraislaiset ovat osallistuneet erittäin suurella innolla helmikuun ajan käynnissä olleeseen Suureen lukumatkaan. Palveluun rekisteröityjen luettujen sivujen lukumäärä on lähes kaksinkertainen viime vuoteen verrattuna. Jokainen luettu sivu vastaa 2,5 metriä ja kaikki paraislaiset ovat voineet helmikuun aikana rekisteröidä lukemansa sivut palveluun. Kaiken kaikkiaan kampanjaan osallistui 2 773 henkilöä, joista 490 oli koululaisia.

Tänään julkistettiin lukumatkan kilometrien määrä, joita kertyi huikeat 2 456,81. Näin ollen Suuren lukumatkan määränpääksi muodostui Palermon kaupunki Sisiliassa. Samalla arvottiin kaksi perhelippua Jukupark-vesipuistoon kaikkien lukumatkaan osallistuneiden koululaisten kesken. Tällä kertaa onnetar suosi Jasmin Enqvistiä ja Benjamin Söderblomia.

– Olemme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen. On hienoa nähdä, että paraislaiset ovat ottaneet lukumatkan omakseen vaikka kampanja järjestetään vasta toista kertaa, toteaa Sarlinska skolanin apulaisrehtori Lotta Dammert.

Kun matkan määränpää nyt on selvillä, on vuorossa yhteydenotto Palermon kirjastoon. Palermolaiset tullaan haastamaan mukaan lukemaan.

– Tulemme lähettämään kirjeen Palermoon ja italialaistaustainen Paola Fraboni on jo lupautunut avustamaan meitä italian kielen parissa, Dammert kertoo.

Malms skolanin luokanopettaja Susanne Båge kertoo, että monet oppilaat ovat olleet todella innoissaan ja halunneet väliaikatietoja säännöllisin väliajoin.

– He ovat lähes päivittäin udelleet missä mennään kertyneiden kilometrien osalta. Olemme myös maantiedon tunneilla hieman spekuloineet sillä, mihin asti voisimme lukumatkalla päästä, Båge sanoo.

Kunniatehtävän kohteen valinnan suhteen sai tällä kertaa Malms skolanin luokka 3a.

Lukulaukku kaikkien ruotsinkielisten koulujen käyttöön

Lukulaukku-konsepti on toiminut Suuren lukumatkan innoittajana ja on kaikkien Paraisten peruskoululaisten yhteinen kirjallisuusportaali, josta voi saada lukuvinkkejä sekä inspiraatiota lukemiseen. Oppilaiden lukemien sivujen rekisteröiminen lienee kuitenkin monelle koululaiselle se kaikkein jännittävin asia.

Lukulaukku otettiin käyttöön Paraisten ruotsinkielisissä kouluissa syksyllä 2017 ja suomenkielisissä kouluissa seuraavana syksynä. Konsepti on herättänyt runsaasti kiinnostusta myös muualla maassa – ja kevään aikana Lukulaukku tuleekin kaikkien ruotsinkielisten peruskoulujen käyttöön.

Lue myösSuuri lukumatka on päättynyt – paraislaiset lukivat itsensä Eindhoveniin asti

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*