Suntin varrelle uusi valaistus

Kirkkosalmen itäpuoli on saanut uuden valaistuksen Kirkkosillan ja Puistosillan väliselle osuudelle. Kuva: Timo Järvenpää

21 sinistä valotolppaa valaisee kaupunkia hämärän aikaan Kirkkosillalta Puistosillalle asti.

Paraisten keskustan halkova Kirkkosalmi on saanut uuden valaistuksen.

Muutaman viikon kestänyt ”Suntin” valaistuksen rakentaminen saatiin valmiiksi vuoden vaihteessa ja näin Paraisten keskusta on saanut uutta mannermaista ilmettä.

– Alun perin idea tähän tuli Folke Pahlmanilta ja viime vuoden investointibudjettiin tähän ”Kaupunkikuvan valaiseminen” -projektiin varattiin 50 000 euroa, josta tämän nyt asennetun valaistuksen pystyttäminen vei noin 20 000 euroa, kertoo Paraisten kaupungin yhdyskuntainsinööri Matias Jensén.

Suntin uusi led-valaistus toimii astrokellon ajastamana ja nyt asennetun valaistuksen lisäksi jo aikaisemmin on vaihdettu vanhat elohopealamput sekä Reimarin vastapuolella että taksiaseman vastapuolella uusiin led-lamppuihin. Samalla Suntin kirkonpuoleinen kävelytie sai uuden siistin pinnan.

Onko mahdollista, että Kirkkosalmi tulee saamaan jossakin vaiheessa valaistuksen myös sen toiselle puolelle?
– Tämä on täysin mahdollista myöhemmin, mutta tässä vaiheessa vastaus on vielä ehkä, sanoo Jensén.

Timo Järvenpää
0400-242 131/timo.jarvenpaa@aumedia.fi

Lue myösViikon varrelta

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*