Sähköinen kokous 12.5.2020

Tämä hemmetin kokous oli varsinainen hölmöilyjen kukkanen, mutta kun hosumalla tehdään, niin tulos oli mitä oli. Suurin synti oli koodin puuttuminen kyseiseen kokousohjelmaan. Tästähän seurasi taas sählinkiä, kun uutta koodia sovellettiin ja ohjelma lopulta löytyi. Loppuhuipennus oli nimenhuuto, josta ei sen enempää.

Toinen yhtä tärkeä asia oli mielestäni se, kuinka pyydetään kokouksessa puheenvuoroa, sillä niitäkin varmasti oli. Itse kysyin IT-osastolta, miten asia tehdään, mutta koneeni on sen verran vanha, että asia ei toiminutkaan.

Tätä kokousasiaa olisi pitänyt fundeerata ensin ja sitten vasta tehdä. Itse aion pyytää puheenvuoroa suullisesti, jos ei muu auta ääneen pääsemiseksi seuraavassa kokouksessa. Tämä menettely ei varmaankaan ole kokousprotokollan mukainen, mutta tuppisuuna oleminenkaan ei kiinnosta. Kun on valittu, niin pitää saada sanoa mielipiteensä asiasta.

Sitten kokoukseen, jossa kaupunginjohtaja aluksi puhui siitä, että ongelmia on talouden kanssa ja muutenkin menee vähän heikun keikun ja sana tasapainottamisohjelma vilahteli hänen puheessaan ja myös sana ostopalvelut. Oli puheessa muutakin, mutta tässä tärkeimmät asiat. Tämä tasapainottamisehdotus sai aikaan varsinaisen sählingin, josta puhetta riitti ja äänestyksiä haitaksi asti.

Tämän kokouksessa käsitellyn ehdotuksen tai ohjelman oli jo hyväksynyt sosiaali- ja terveyslautakunta ja sivistyslautakunta omine ehtoineen ja asian pitäisi olla ok heidän osaltaan.

Mikähän siinä mahtaa olla, kun kaikkien osalta ei menetelty samalla tavalla, kun kummassakaan hyväksymisessä ei puhuttu rahasta vaan teksteistä. Mielestäni on fakta, ettei tämä ohjelma tule riittämään missään tapauksessa ja jos ostopalvelujen käyttöä ei saada kuriin, niin lisärahan pyynti on edessä.

Tuntui jotensakin ihmeelliseltä, kun yksi sana aiheutti niin suuren hämmingin kokouksessa, tuli jopa mieleen asia, joka ei varmasti voi olla fakta, nimittäin ymmärrettiinkö koko pykälä oikein eli pakko on edessä ja se ei muutu sanoihin takertumalla.

Muutama herkkupala säästölistalta: katuvalaistus sammuu 13,7 kilometrin matkalta ja ilmeisesti pylväätkin korjataan pois, henkilöstön kahvi- ja lounassubventio loppuu. Odotan mielenkiinnolla mitä tapahtuu eli onnistuuko suunnitelma tällä kertaa, kun se ei ole tehnyt sitä vielä kertaakaan tähän mennessä.

Tapio Karikko

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*