Saaristorastit vuorossa pitkäperjantaina

Vuoden 2014 Saaristorastit järjestettiin Vånossa ja kilpailu oli samalla osa Pargas IF:n 100-vuotisjuhlavuotta. Arkistokuva/PIF

Sunnanbergin maastossa juostaan perjantaina perinteiset Saaristorastit, jotka jouduttiin viime vuonna peruuttamaan lumitilanteesta johtuen.

Vaikka viime vuoden kilpailu peruttiin, suunnistusjaoston puheenjohtaja Max Laurén kiittelee sekä osallistujia että maanomistajia alueella. Piffen on saanut molemmilta tahoilta vahvan luottamuslauseen – ja tänä vuonna päästään kilpailemaan viime vuodelle suunnitelluilla radoilla.

– Itse asiassa ilmoittautuneita on jopa enemmän kuin viime vuoden peruutetuissa kilpailuissa, kun matkaan lähtee reilut 750 suunnistajaa. Kelit ovat suosineet meitä ja maasto on lumeton, Laurén toteaa.

Myös sama talkooväki, joka oli lupautunut mukaan viime vuonna, on suurilta osin ollut käytettävissä. Näin ollen kilpailu-organisaatiota ei ole jouduttu muuttamaan juurikaan.

– Radat ovat keskimatkan ratoja, jotka eivät luonteeltaan ole hurjan vaativia. Se johtuu osin myös maastosta, sillä pidempiä ratoja ei kerta kaikkiaan tänne mahdu. Kun lauantaina ja sunnuntaina kisataan Sauvossa Finn Springin merkeissä, se onkin oikeastaan ihan hyvä asia, sillä monet suunnistajat tulevat Paraisille ikään kuin lämmittelemään, Laurén toteaa.

Koska Pargas IF toimii järjestävänä seurana, ainoastaan alle 16-vuotiaat juniorit omasta seurasta saavat osallistua kilpailuun. Valiosuunnistajat ovat puolestaan kaikki mukana matkassa Sauvossa.

– Finn Spring on yksi kevään tärkeimmistä yksilökilpailuista ennen Tiomilaa sitä seuraavana viikonloppuna, Laurén kertoo.

Kilpailukeskus sijaitsee Sunnanbergin koululla. Ensimmäiset lähdöt perjantaina kello 11.00.

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi