Piffenin on tyytyminen karsintaan

Karvas pettymys. Piffen ja Fredrik Lunden joutuivat pettymään, HIFK vei voiton ja ÅIFK jatkaa alempaan jatkosarjaan. Kuva: Robert Lemberg
Musta kymmenminuuttinen avauspuolikkaan lopussa, jonka aikana HIFK-veskari Theodotos Christou torjui neljä heittoa putkeen oli lopun alkua kotijoukkueelle. Ajoittaiset hyvät hetket toisella puoliajalla eivät kuitenkaan enää riittäneet motivoitunutta HIFK:ta vastaan. Tähtipaidat veivät lopulta ottelun maalein 23-31 (11-15).
Näin ollen ÅIFK:n kotitappiolla Atlasta vastaan ei ollut minkäänlaista merkitystä, sillä ÅIFK sijoittui Piffenin edelle keskinäisten otteluiden pistekertymän ansiosta. Molemmat joukkueet jäivät runkosarjassa seitsemään pisteeseen, mutta ÅIFK vei kahdeksannen sijan ja jatkaa kauttaan alemmassa jatkosarjassa.
HIFK-ottelu oli Piffenin hallinnassa aina Robin Mattssonin 11-10 -osumaan asti kahdenkymmenen minuutin kohdalla. Tämän jälkeen Piffen jäi maaleitta yli kymmenen minuutin ajaksi – ja HIFK meni menojaan.

IFK:n kokeneet Roman Protcenko ja Nikola Zujic näyttivät mallia hyökkäyspäässä tehden kahdeksan ja seitsemän maalia mieheen. Piffen puolestaan puski vimmatusti IFK:n korkealla pelaavaa puolustusta vastaan. Toisella puoliajalla monet Piffenin avainpelaajat sitten hyytyivät kovan kuormituksen johdosta. Viikolla kovia minuutteja kartuttaneet Fredrik Lunden ja Vlatko Tasevski saivat antaa tilaa nuoremmilleen.
Piffen kuitenkin taisteli itsensä vielä neljän maalin päähän, mutta Valter Lehtisen 21-25 -osumaa lähemmäs kotijoukkue ei enää päässyt.
– FEnsimmäiset kaksikymmentä minuuttia pelasimme todella hyvin ja kurinalaisesti, mutta HIFK on meitä hieman kovempi porukka. Pelaajat tekivät parhaansa, mutta ehkä muutamien avainpelaajien kuormitus oli liian kovaa ja puhti loppui kesken, PIF-valmentaja Boris Dvorsek myönsi ottelun jälkeen.
-Alku oli vaikea, kuten odotimmekin, mutta tiesimme myös että meillä on laajempi materiaali. Korkea puolustuspelimme oli avainasemassa, IFK-kollega Rostislav Grinishin totesi aivan oikeutetusti.
HIFK:n osalta kausi jatkuu alemmassa jatkosarjassa, Piffenin on puolestaan tyytyminen karsintaan jo toistamiseen. Karsintaottelut alkavat maaliskuussa, vastustajista ei ole vielä tässä vaiheessa tietoa.
Tasevskin kuusi osumaa ottelussa nostivat hänen kauden kokonaissaldon 101:een, joka oikeuttaa koko liigan maalipörssissä sijalle viisi. Edellä ovat ainoastaan Cocksin Nico Rönnberg (133), HIFK:n Niclas Ahlgren (121), Siuntion Ott Varik (110) sekä BK:n Benjamin Helander (107).