Piffen jäi ÅIFK:n jyrän alle

Ilija Krstevski tekee tässä yhden harvoista ”helpoista” maaleista ÅIFK:n verkkoon. Kuva: Mikael Heinrichs

ÅIFK otti kaipaamansa revanssin käsipalloliigan kauden toisessa Turunmaan paikallispelissä tänä iltana PUNTissa. Kauden ensimmäinen kohtaaminen Samppalinnassa päättyi Piffenin voittoon, mutta tällä kertaa kanarianlinnut olivat parempia lukemin 20–30 (12–15).

Heikko alku

ÅIFK otti ohjat käsiinsä lähes heti kättelyssä, vaikka PIF-veskari Markus Mattila ehtikin poimimaan muutaman torjunnan. Ensimmäisen kymmenminuuttisen jälkeen tilanne oli kuitenkin jo 1–6 ja tunnelma tuntui jotenkin lässähtävän. Näin siitäkin huolimatta, että kotijoukkue kuroi eroa kiinni ja pääsi jopa kahden maalin päähän.

Ylilatautumista?

Kotijoukkue ei ollut pelannut otteluakaan lähes kolmeen viikkoon, kun ÅIFK:lla oli kaksi melko tuoretta ottelua takanaan. Illan ykköshahmo Andreas Nyström näki tämän mahdollisesti hyödyttäneen ÅIFK:ta. Nyström iski ottelussa yhteensä yhdeksän maalia Mattilan ja Ville Nordqvistin selkien taakse.

Piffenillä virheet ja huonot heitot puolestaan seurasivat toisiaan ja peli-ilme oli melko huojuva. Valmentaja Marko Brezic näytti kutakuinkin maansa myyneeltä, kun kroaatti asteli pukuhuoneesta lehdistön eteen.

– En tiedä oliko meillä liian suuret luulot itsestämme Hanko-ottelun jäljiltä vai mistä se johtui, mutta ÅIFK:lla oli tänään parempi motivaatio. Emme kunnioittaneet vastustajaa riittävästi tänään emmekä päässeet omalle tasollemme. Kun olemme koko ajan muutaman maalin takaa-ajoasemassa, lopputulos on juuri tämännäköinen, hän manaili.

Pari punaista

Kun ottelua oli pelaamatta vajaa vartti, Piffenin Milos Lojanicic sai suoran punaisen hieman kyseenalaisessa tilanteessa, jossa myös ÅIFK:n Isak Lehvonen sai kolmannen kakkosensa ja punaisen kortin. Siinä vaiheessa tilanne oli 17–22, mutta tämän jälkeen ÅIFK lähes lasketteli päätössummeria kohti.

– En oikein tiedä mitä minun pitäsi tuosta sulkemisesta sanoa, mutta olisimme tarvinneet jokaisen pelaajan kentällä tuossa vaiheessa, Brezic totesi lakonisesti.

ÅIFK:n Wilhelm Hammarberg jallittaa Jane Jancevin sille kuuluisalle kioskille. Kuva: Mikael Heinrichs

Voiton myötä ÅIFK nousee sarjataulukossa kahdeksaan pisteeseen ja kuroo lisää eroa Piffeniin sekä Atlakseen. Sekä PIF että ÅIFK pelaavat seuraavat ottelunsa jo lauantaina, kun ÅIFK isännöi HIFK:ta ja Piffen matkaa Siuntion vieraaksi. Piffenin kannalta tuleva kotiottelu Atlasta vastaan tulee todennäköisesti olemaan melko ratkaiseva kahdeksannen sijan osalta.

PIF–ÅIFK 20–30 (12–15)

PIF: Markus Mattila, Ville Nordqvist – Aleksa Veselinovic 4, Jane Jancev 4, Milos Lojanicic 3, Ilija Krstevski 3, Sebastian Fagerlund 3, Samuel Alexandersson 2, Linus Fröjdö 1, Fredrik Lunden, Robin Mattsson, Henric Berndtson, Daniel Söderlund, Joel Tunturi, Alfons Alexandersson.

ÅIFK: Aku Kuusisto, Mirsad Tursunovic – Andreas Nyström 9, Christoffer Sjöblom 4, Alexander Nystén 4, Isak Lehvonen 4, Peik Sjöblom 2, Elias Nyman 2, Wilhelm Hammarberg 2, Oscar Berglund 2, Paavo Brummer 1, Mikael Manderoos, Albin Järvinen, Kalle Kankaanpää.

Tuomarit: Sami Kinnari – Johan Skogberg

Yleisöä: 373

Ottelun hahmo: Andreas Nyström, ÅIFK

Piffenin paras: Markus Mattila