PIF-naisten jäähyväiset Kolmoselle

Nousua juhlitaan. Vas. valmentaja Kari Oivanen, oik. kapteeni Amalia Aarnio ja taka-alalla siviileissä sinisessä hupparissa Isabella Mattsson, 41 maalia. Kuva: Gösse Storfors.
Nousua juhlitaan. Vas. valmentaja Kari Oivanen, oik. kapteeni Amalia Aarnio ja taka-alalla siviileissä sinisessä hupparissa Isabella Mattsson, 41 maalia. Kuva: Gösse Storfors.
 
Piffenin naiset jättivät jäähyväiset Kolmoselle kotivoitolla MaPS:sta 2–0 (1–0). Sitten samppanjapullo korkattiin ja nousua Kakkoseen juhlittiin.

Kausi on ollut positiivinen. Voitimme ensimmäiset 10 ottelua. Ihan raiteilla loppuun asti se ei mennyt, mutta hävisimme vain yhden ottelun.

– Kausi on ollut positiivinen. Voitimme ensimmäiset 10 ottelua. Ihan raiteilla loppuun asti se ei mennyt, mutta hävisimme vain yhden ottelun. Kaksi tasapeliä olisi ollut voitettavissa jos maalipaikoista oltaisiiin onnistuttu. Kun koulut alkoivat, tulivat myös flunssat ja eri poissaolot. Vähemmän pelaajia harjoituksissa näkyy myös otteluissa, sanoo valmentaja Kari Oivanen.
Nyt Piffeniltä puuttui kuusi vakiopelaajaa ja siitä huolimatta peli näytti Oivasen mielestä hyvältä.
– On mukava lopettaa kausi voitolla hienossa syyssäässä ja kun nousu on varmistunut. Nyt on myös helpompaa suunnitella ensi kautta varten kun meillä on ensi lauantaina päättäjäiset. Jos jengi pysyy kasassa voin minäkin jatkaa. Toistaiseksi kukaan ei ole sanonut lopettavansa.
Piffen hallitsi suurimman osan pelistä, käytännössä koko ensimmäisen puoliajan, toisessa MaPS yritti laittaa kampoihin siinä onnistumatta. Kesti kuitenkin yli puoli tuntia ennen kuin nolla rikottiin. Silloin Jutta Virtanen pääsi yksin läpi, harhautti hyvin pelanneen maalivahdin Venla Rintalan ja pisti tyhjiin.
Toisen jakson alussa Piffen painosti voimakkaasti ja vartin jälkeen tuli 2–0. Michelle Ekholm ja Jenny Heikkilä pelasivat hyvin yhteen ja pallo oli jo menossa maaliin kun puolustaja yritti ampua sen pois, mutta siitä tulikin hieno maali – hänen kannalta väärään päähän.
Michelle Ekholm oli alati vaarallinen nopeudellaan ja tekniikallaan. Noora Oivanen on varma puolustuksessa ja nousee oikealla laidallaan hyökkäysten tukena. Amalia Aarnio on topparina melkein ohittamaton ja Karoliina Keskinen on keskikentän työmyyrä. Jutta Virtanen teki paljon töitä hyökkäyksessä. Emmy Strömberg pääsi maalipaikkoihin, mutta ruuti ei valittavasti ollut oikein kuivaa.
Paikalla juhlimassa nousua oli myös Isabella Mattsson, joka 41 maalillaan on voimakkaasti myötävaikuttanut nousuun.
Gösse Storfors
reporter@aumedia.fi


 

Naisten Kolmonen

Piffen–MaPS 2–0 (1–0)

  • Maalit: 31. Jutta Virtanen, 62. MaPS oma maali 2–0.
  • Piffen: Cassandra Uschanoff – Noora Oivanen, Amalia Aarnio, Sanni Vasama, Hanna-Kaisa Sundqvist – Karoliina Keskinen, Jennifer Dahla – Emmy Strömborg, Jutta Virtanen, Michelle Ekholm – Jemina Leino.
  • Vaihtopelaajat: Jenny Heikkilä, Elvira Rapo, Malin Wahtera.