Paraisten Kebab-pizzeria teki PK:n pizzatestin parhaan pizzan

Viimeisen kuuden viikon aikana PK on testannut millaisia pizzoja Paraisten pizzerioissa tehdään. Kokonaisuutena pizzatestin tulos oli hyvä, mutta nyt täytyy myöntää, että ihan pieneen aikaan en välttämättä lounasaikaan pizzalle mene, vaan tyydyn syömään jotakin aivan muuta.

Testin ykköseksi selvisi Paraisten Kebab-Pizzeria Mexicana –pizzallaan. Niin kuin jutussa aiemmin kerroin pizzan reunat olivat ”juuri sopivan väriset” ja pohja juuri sellainen, kuin hyvästä uunista tulevan pizzan kuuluukin olla. Kaiken lisäksi se maistui hyvältä. Juustoa oli juuri sopivasti, eikä se valunut siivusta lautaselle, niin kuin harmittavan usein pizzaa syödessä tapahtuu. Maku pysyi hyvänä alusta loppuun asti.

Kovinkaan kauaksi voittajapizzasta ei jäänyt Tennby Grillin Mexicano. Tästä pizzasta puolestaan totesin, että kokonaisuutena pizza on hyvän makuinen, vaikka jotakin jään maussa kaipaamaan. Myös pepperonin aiheuttama ”öljyisyys” hieman häiritsi. Se mitä ehkä maussa jäin kaipaamaan korvautui kuitenkin palvelulla. Paikan aina yhtä ystävällinen ja iloinen omistaja ansaitsee kehut ja siksi sinne oli mukava mennä.

ParPizin ja Kamun pizzat Mexicana ja jauheliha-kapris tulivat tasatahtia seuraaviksi. ParPizista mieleen jäi plussana ehdottomasti pizzan koko, sillä pieni määrä pizzasta jäi syömättä, ei siis mausta johtuen vaan sen koosta. Kokonaisuus oli kuitenkin hyvä. Kamun kohdalla pisteitä nosti thin-crust –pohjan ja sitä myöden pizzan syömisen helppous.

Kaupungin uusimman pizzerian Bella Torinon Messicana pizzan maku oli ihan ok, mutta ei mitään maata mullistavaa. Ehkä hieman sen kotipizzamaisuus häiritsi ja siitä syystä pizzanautinto ei ihan parhaisiin noussut.

Selvälle jumbosijalle testissä jäi kaupungin ehkä suosituin pizzeria Venezia, jonka Taranto pizzassa täytteet eivät ihan olleet balanssissa, sillä kinkkua oli todella paljon, ananasta (joka joidenkin mielestä ei pizzaan kuulu) kohtuullisesti, mutta missä oli jauheliha? Suurin pettymys oli kuitenkin kinkku, joka ei erityisemmin kinkulta maistunut vaan pikemminkin paksuilta siivuilta tummaa lauantaimakkaraa – ja sitä oli liikaa!

Sitä täydellistä pizzaa ei siis tämän testin perusteella löytynyt, mutta kokonaisuutena testin perusteella voidaan todeta, että todella huonoa pizzaa kaupungissamme ei sentään tarjottu. Mitähän seuraavaksi testaisin? Vinkkejä saa lähettää.

Timo Järvenpää
timo.jarvenpaa@parnet.fi