Paraisten kaupunki panostaa Paraistenväylään

Kuvakaappaus Paraistenväylän verkkosivuilta.

Paraisten kaupunki haluaa yhteistyössä paikkakunnan teollisuusyritystyen kanssa vauhdittaa Kaarinan ohikulkutien rakentamista. Kirjalansalmen silta tullaan uusimaan 2020-luvulla, ja tiehanke olisi järkevää toteuttaa samanaikaisesti.

Tiehanke on nimetty Paraistenväyläksi, ja se esiteltiin Paraisten kaupungintalossa pidetyssä lehdistötilaisuudessa torstaina.

Tieosuuden tiedotusaineisto koostuu omista verkkosivuista, painetusta esitteestä (sekä suomeksi että ruotsiksi) että kolmiminuuttisesta animaatiovideosta, joka kertoo väylän eduista.

Paraistenväylä on kolmen kilometrin pituinen tieosuus, joka yhdistäisi Kuusiston ja Lemun Kaarinassa. Se lyhentäisi matkaa Paraisilta Turun suuntaan ja E18-moottoritielle huomattavasti.

Väylän toteutuminen vaatisi uutta siltaa Kuusiston ja Lemun välille Auvaisbergin paikkeilla.

Pienemmät päästöt kaikkien etu

Uusi tieosuus palvelisi myös ympäristöä sekä Paraisten teollisuutta. Näillä argumenteilla kaupunki uskoo myös valtiovallan heltyvän hankkeelle, sillä ilman Paraisilla valmistettuja rakennusmateriaaleja monet tie- ja talorakennusmaat Etelä-Suomen alueella pysähtyisivät. Lähes puolet koko maan sementtituotannosta tulee Paraisilta.

Destian laskelmien mukaan hiilidioksidipäästöt laskisivat vuositasolla jopa 1 433 tonnilla lyhyemmän ja sujuvamman tieyhteyden myötä.

– Teollisuusyritykset ovat aktiivisesti osallistuneet työhömme, mutta Paraisten kaupunki kustantaa tämän aineiston ja jatkaa asian ajamista. Teollisuus tarjoaa meille arvokasta vetoapua, kaupungin kaavoituspäällikkö Heidi Saaristo-Levin toteaa.

Sillat elinkaarensa lopussa

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on jo aloittanut mittavan työn uuden Kirjalansalmen sillan tiesuunnitelman parissa. Myös Hessundin sillan uusiminen on työn alla.

Molempien siltojen elinkaari alkaa olemaan lopussaan. Siltahankkeiden myötä sekä Paraisten että Kaarinan kaupungit, ELY-keskus ja alueen kansanedustajat kokevat myös Paraistenväylän rakentamisen hyödyllisenä.

Tiehanketta esittelevä sivusto löytyy osoitteesta www.paraistenväylä.fi.

Anja Kuusisto
050-400 2352/anja.kuusisto@aumedia.fi
käännös Mikael Heinrichs

1 Kommentti

  1. Paraistenväylän maksakoon ne, jotka sitä välttämättä tarvitsevat. On kohtuutonta koko Suomen osallistua kustannuksiin, jotka voitaisiin välttää jättämällä saaristo rauhaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*