Paraisten ihmeitä

Paraisten Kuulutuksissa ollut yleisönosastokirjoitus Paraisten pahenevasta muuttotappiosta, jolle ei hienoista puheista huolimatta ole tehty yhtään mitään. Olen artikkelin kirjoittajan kanssa ehdottoman samaa mieltä tilanteen huonoudesta. Eikö johto sitten tajua missä mennään vai mikä lienee, kun monia maksuja korotettiin viimeisessä valtuuston kokouksessa, vaikka ns. oppositio kysyi mennäänkö metsään tarkoituksella jatkuvan maksujen korotusten vuoksi. Nimittäin tosiasiahan on, että kiinnostus ei taatusti herää jatkuvalla maksujen ja verojen korotuksilla ja unohtamatta myöskään omituista julkisuutta jota vähän väliä on lehdistössä.

Meneekö asia mahdollisesti niin, että kun viimeinen henkilö muuttaa Paraisilta pois ja sammuttaa valot niin sitten kaupungin johto herää tekemään jotakin, myös varmaa on se että väkiluku kääntyy nousuun. Samaten hienot vero- ja muut tulevaisuuden näkymät muuttuvat entistä huonompaan suuntaan, kun väki katoaa.

Siihenhän on hyvä ja koeajettu suunnitelma eli nostetaan veroja ja keksitään lisää maksuja asukkaille jotta fyrkka ei lopu kassasta. Apuakin saattaa löytyä siitä kun Paraisille rakennetaan luksusasuntoja ihmisille joita ei haittaa rahanpuute. Ongelmana on kuitenkin se menevätkö asunnot kaupaksi eli löytyykö ostajia jotka haluavat juuri Paraisille vai tuleeko toinen Kirkkosalmenranta.

Mahdollisesti tulevien puukerrostalojen alueelle on tehty jo valmiiksi valaistua kävelytietä. Minkähän vuoksi kun ei ole minkäänlaista varmuutta tuleeko alueelle yhtään mitään eli rahaa taas löytyi tähänkin asiaan.

Perinnöstä sen verran, kun mieleeni tuli kysymys, että miksi ei perintöä käytettäisi Houtskarin alueen ja samalla Saariston Rengastien kehittämiseen. Tälläkin hetkellä tulee väkisin hölmö asia mieleen, kun Bläsnäsin uimarantaan olisi pitänyt hukata koko perintö, niin oliko tarkoitus tehdä kaupungilla luksusasuntojen ostajille myös hieno uimaranta. No onneksi asiaan löytyi toinen ratkaisu, joka tosin lienee huono sekin.

Tapio Karikko

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*