Paraislaisten maksavat korkeampaa veroa ensi vuonna

Pargas centrum
Tulovero nousee Paraisilla ensi vuonna. Kuva: Timo Järvenpää

Paraisten kaupunginvaltuutetut päättivät tiistaina korottaa kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti tuloverokantaa puoli prosenttia 20,5 prosenttiin ensi vuodelle.

– Koronaepidemian negatiivinen vaikutus kaupungin talouteen on noin 4,5 miljoonaa euroa, mistä verotulojen lasku on 2,5 miljoonaa. Jos korotamme puolella prosentilla, teemme 550 000 eurolla negatiivisen budjetin, sanoi kaupunginjohtaja Patrik Nygrén.

Epämielyttäviä päätöksiä olisi pitänyt tehdä aikaisemmin

Kokoomuksen Markku Orell toisti ehdotuksensa pienemmästä korotuksesta 20,25 prosenttiin ja ulkoisesta tutkimuksesta läksytettyään valtuutettuja siitä, että aikaisemmin ei ole voitu tehdä epämiellyttäviä päätöksiä ja saada aikaiseksi rakennemuutoksia.

Häntä kannattivat Carita Henriksson (SDP) ja Harri Lehtinen (Kok).

Äänet jakautuivat 26–9 20,5 prosentin puolesta ja Orellin ehdotuksen puolesta äänestivät Kokoomuksen ja SDP:n valtuutetut.

Samalla kaupunginjohtaja Nygrén antoi valtuutetuille vähemmän miellyttäviä terveisiä budjettikokouksesta, koska yhteistoimintaneuvotteluja tullaan epäilemättä käymään, kun budjettia yritetään tasapainottaa.

Kiinteistövero pysyy samana

Kiinteistöveroprosentti pysyy samana kuin tänäkin vuonna. Tämä tarkoittaa, että yleinen kiinteistöveroprosentti on 1,5 prosenttia, kun taas paraislaiset maksavat 0,47 prosenttia kiinteistöistä, joita käytetään pysyvään asumiseen.

Rakentamattomien rakennustyömaiden veroaste on 3 prosenttia, kun taas vapaa-ajanasuntojen kiinteistövero on 1,5 prosenttia, kuten myös ulkorakennusten ja vastaavien.

Mikael Heinrichs
Mikael.heinrichs@aumedia.fi
Käännös Timo Järvenpää

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*