Paraislaiset ennätysvilkkaita ennakkoäänestyksessä

Moni paraislainen on jo käynyt äänestämässä ennakkoon. Kuva: Anja Kuusisto

Vallitsevan trendin mukaisesti myös paraislaiset äänestäjät ovat käyneet vilkkaasti ennakkoäänestämässä eduskuntavaaleissa.

Kun eduskuntavaalien ennakkoäänestys Paraisilla päättyi tiistaina kello 18, yhteensä 4 365 äänioikeutettua oli käynyt antamassa äänensä ennakkoon. Se vastaa 36,5 prosenttia äänioikeutetuista. Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa vastaavat lukemat olivat 3 940 ja 32,6 prosenttia.

Varsinais-Suomen vaalipiirissä ennakkoon vilkkaimmin äänestivät kustavilaiset, joista peräti 45,8 prosenttia on äänestänyt ennakkoon. Laitila on puolestaan skaalan toisessa ääripäässä 21,6 prosentin ennakkoäänestysvilkkaudella.

Yli 1,5 miljoonaa äänesti ennakkoon

Koko maassa annettiin 1 534 642 ennakkoääntä mikä vastaa 26,2 prosenttia äänioikeutetuista. Tiedot käyvät ilmi oikeusministeriön vaalien tieto- ja tulospalvelusta. Ahvenanmaan osalta ennakkoon äänestäneiden tilastointi on puutteellista, sillä vain Maarianhamina käyttää äänioikeustietojärjestelmää.

Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 14. huhtikuuta, jolloin vaalihuoneistot ovat avoinna kello 9–20. Oma äänestyspaikka käy ilmi äänioikeusilmoituksesta joka on postitettu kaikille äänioikeutetuille. Äänestyspaikan voi myös tarkistaa aanestyspaikat.fi -sivustolta.

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi