Paraisilla on potentiaalia

Paraisilla on onnistuttu vuoden mittaan luomaan monia erilaisia aktiviteetteja. Harvalla kunnalla on niin pirteä ja monipuolinen urheilu- ja kulttuurielämä kuin Paraisilla. Tarkemmin ajateltuna se on jopa hieman hämmästyttävää.

Jos kopioisi kulttuurin ja urheilun puolella olevan energian ja lahjakkuuden, voisi Paraisille luoda kukoistavan elinkeinoelämän. Parainen tulee aina olemaan Turun nukkumalähiö, mutta se ei ole esteenä paikallisen yrityselämän kehittämiselle.

Ilman sekopäisiä ideoita, joista jalostetaan realistisia projekteja, maailma – jopa Parainen – pysähtyy.

Ei ole kuitenkaan helppoa kehittää kaupunkikuvaa ja luoda paikallisille yrityksille edellytyksiä pitää liikkeet auki päivittäin ja tarpeeksi kauan. Voisiko aloittaa juhlimalla joka viikko Paraisten päivää? Se voisi olla alku jollekin uudelle.

Pitäisi aloittaa pienestä, mutta luoda silti rakenne ja rutiini. Välietappeja tarvitaan, muutamassa kuukaudessa nollasta sataan kiihdyttäminen ei ole mahdollista.

Onnistumiseen tarvitaan se, että kaikki paraislaiset valitsevat ne tavarat ja palvelut, joita tarjotaan Paraisilla. Tämä ei todennäköisesti onnistu kokonaan, mutta jos jokainen paraislainen pitäisi edes yhden oman Paraisten päivän viikossa, se olisi hyvä alku.

Vain paraislaiset voivat tehdä Paraisista taas suositun. Ei voi odottaa, että kaupunki tai yksittäiset yrittäjät voivat tehdä ihmeitä. Sen sijaan jokainen, joka asuu tai oleskelee Paraisilla, voi vaikuttaa siihen, miltä kaupunkikuva näyttää ja mitä tavaroita ja palveluita on saatavilla.

Jos haluat vaikuttaa paikallisen elinvoiman vahvistamiseen, valitse paikallista aina kun se on mahdollista.

Paraisten suosituksi tekemiseen tarvitaan itsevarmuutta, tulevaisuudenuskoa ja investointeja. Paraisilla on suuri kaivos keskellä kylää. Paraisilla on myös meri, rantoja, suntti ja paljon muuta. Meri ja rannat eivät ole uniikkeja Suomessa, mutta kaivos ja suntti ainoat lajissaan.

Voisiko järjestää kilpailun hulluista ideoista, joilla kehittää kaivosta ja sunttia? Kolmella hulluimmalla voittaisi päivällisen kahdelle jossakin paraislaisessa ravintolassa. Lehti tarjoaa palstatilan, jota tarvitaan kilpailun järjestämiseen ja tulosten esittelemiseen.

Ilman sekopäisiä ideoita, joista jalostetaan realistisia projekteja, maailma – jopa Parainen – pysähtyy.

Uudelleen trendikkääksi nouseminen ei tapahdu itsestään. Se vaatii ideoita, investointeja ja tempauksia.

Investointien tuotto voi olla hyvä, jos uskaltaa satsata.

Mitä tehdä, jotta Paraisista tulisi taas trendikäs? Aloita siitä, että lähdet ulos Paraisten päiville huomenna ja lauantaina. Tutustu tarjontaan omalla paikkakunnalla, mieti hulluja ideoita ja nauti ilmapiiristä.

Lauantaina kannattaa myös etsiytyä Pajbackan kentälle. PIF kohtaa Kemiön Bodan kello 16. Jo silloin voi tarjoutua mahdollisuus paraislaisten itsetunnon vahvistamiselle, sillä PIF tuntuu kuuluvan tänä vuonna vahvimpiin joukkueisiin jalkapallon 3. divisioonassa, jota myös voitaisiin kutsua ”Turunmaan liigaksi”.

Seuraava mahdollisuus nähdä Paraisten takuulla voittavan on jo 15. kesäkuuta kello 19, jolloin SC Wolves ja PIF kohtaavat.

Toivottavasti nähdään tungoksessa!

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*