Parainen saa kohta oman padelkentän

Hauska laji. Sekä Archipelagia Golfin tj Nina Katajainen että Paraisten kaupungin vapaa-ajan sihteeri Mikael Enberg odottavat innolla Paraisten padelkentän valmistumista. Kuva: Mikael Heinrichs

Paraisten kaupungin vapaa-ajan sihteeri Mikael Enberg on silminnähden innoissaan kun hän esittelee tulevaa padelkenttää Finbyn golfkentän välittömässä läheisyydessä. Mikäli aikataulut pitävät, kentän seinät asennetaan maanantaina 20. toukokuuta ja kenttä on pelikunnossa touko-kesäkuun vaihteessa. Virallisia avajaisia vietetään todennäköisesti kesäkuun alkupuolella.

– Padel on erittäin kiehtova laji joka on eräänlainen tenniksen ja squashin välimuoto. Lajissa kaikkein parasta on se, että siihen on todella helppo päästä käsiksi ja että eritasoiset pelaajat voivat aivan hyvin pelata yhdessä, Enberg kertoo.

Koska padelia pelataan sääntöjen mukaan aina nelinpelinä, se on myös erittäin sosiaalinen peli. Kenttä on pieni (10 x 20 metriä) ja pallo on käytännössä koko ajan pelissä.

– Laji sopii kaikenikäisille ja kentästä tulee myös esteetön, Enberg toteaa.

Pallo pelissä koko ajan

Padelia pelataan komposiittimailoilla, joissa ei ole tenniksestä tuttua jänneverkkoa, vaan keinoaineinen, rei’itetty taso. Pelipalloina käytetään yleensä pehmeämpiä tennispalloja, vaikkakin myös padelpalloja on olemassa. Ne ovat hieman tavanomaista tennispalloa pienempiä, mutta muilta ominaisuuksiltaan samanlaisia kuin pehmeät tennispallot.

Kentän ympärillä on neljän metrin korkuiset seinät, joiden kautta palloa saa myös pelata.

– Pallo on siis koko ajan lähellä, eikä se tenniksen tavoin karkaa kovinkaan kauas, Enberg muistuttaa.

Tällä hetkellä rakennetaan kentän perustaa. Lopullisessa muodossaan Paraisten kenttä saa sinisen hiekkatekonurmipäällysteen ja lasiseinät ympärilleen. Padelkentän toimintaa varten tullaan perustamaan yhtiö, jossa osakkaina ovat Paraisten kaupunki, Archipelagia Golf Oy sekä Pargas Kalks tennisklubb -seura.

Ainakin toistaiseksi Paraisille nousee vain yksi padel-kenttä.

Välineitä voi vuokrata

Välineitä voi vuokrata golfkentältä, joka myös vastaa padelkentän käytännön asioista. Pelivuoroja voi varata netissä tai golfkentältä. Kentän omat nettisivut osoitteessa www.parpadel.fi ovat työn alla.

– Kausi on oikeastaan yhtä pitkä kuin lumeton kausi, eli keväästä aina myöhäiseen syksyyn asti. Kentälle tulee myös valaistus, joten myös syysiltoina pääsee pelaamaan, toteaa Archipelagia Golf Oy:n toimitusjohtaja Nina Katajainen.

Padelpelaajilla on myös käytössään golfkentän pukuhuoneet sekä suihkutilat.

Tällä hetkellä lähimmät padelkentät sijaitsevat Kaarinassa (3 kenttää) ja Turussa (3 kenttää).

Pururadalla muutoksia

Finbyn golfkentän läheisyydessä sijaitsevan pururadan reittiä on kevään aikana muutettu hieman. Parkkipaikalta itään päin suuntautuvalla lenkillä rata on siirtynyt hieman oikealle ja osa vanhasta radasta on suljettu.

– Kyseessä on turvallisuuteen liittyvä asia, eli pururadan osuus joka ennen kulki rangen suuntaisesti, on suljettu ja reitti on hieman erilainen kuin ennen, toteaa vapaa-ajan sihteeri Mikael Enberg.

Muutostöiden kustannuksista vastaa Archipelagia Golf Oy.

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*