Paikallislehti palveluksessanne

Seitsemän tunnin keskustelun, ryhmäpuheenvuorojen ja äänestysten jälkeen kaupunginvaltuusto päätti tiistai-iltana kahdeksan paikkeilla siirtää talousarviokäsittelyn jatkamisesta myöhempänä ajankohtana – eli tarkemmin sanottuna tänään torstaina kello 16.00 alkaen.

Silloin valtuusto ottaa uuden vauhdin ja pääsee käsittelemään talousarvion investointiosuuden loppuun. Samalla he saattavat jäädä paitsi lucianvietosta.

Koska talousarviokäsittelyä ei saatu päätökseen, lopullinen budjetti käsitellään myös Paraisten Kuulutusten toimesta pääasiassa PK:n nettisivuilla – aivan kuten lucianviettokin. Jos ei itse pääse paikalle, paikallislehti on palveluksessanne.

Ei myöskään sovi unohtaa, että PK on paljon muutakin kuin paperilehti. Olemme mukana ja läsnä paikallisesti.

Tästä pääsemmekin sujuvasti toiseen aiheeseen, eli viikonloppuna ”Saariston aurinkoranta” -keskustelusivustolla Facebookissa heränneeseen keskusteluun. Se sai alkunsa naapurikaupungin paikallislehden, eli Kaarina-lehden jutusta, joka kertoi paraislaisesta yhteysaluksen kipparista.

Ainakin erästä väitettä pitänee korjata myös tämän lehden palstoilla.

Kaarina-lehdessä on enemmän Paraista koskevaa uutisointia kuin Paraisten Kuulutuksissa.

Tämän väitteen kohdalla on pakko esittää vahvasti eriävä mielipide. Kaarina-lehden Paraisilla joka talouteen jaettavat numerot (tänä vuonna yhteensä kuusi kappaletta) eivät välttämättä vastaa lehden tavanomaista alueellista jakoa juttujen osalta. On melko itsestään selvää, että suurjakelulehdissä keskitytään tavanomaista enemmän myös niihin alueisiin, joilla lehti poikkeuksellisesti jaetaan.

Sivuhuomiona voisi todeta, että Turun Seutusanomat Itä -lehden edellisessä numerossa (päivätty 5.12.) Parainen taitaa omien laskujeni mukaan löytyä tasan yhdestä kohtaa – etusivulla, jossa luetellaan kunnat, joiden peittoalueeseen lehti kuuluu. Seutusanomien nettisivuilla viimeisin uutinen kategoriassa ”Parainen” on päivätty 23. lokakuuta (ja on sitä paitsi laajempi, Pyhän Olavin reittiä käsittelevä matkailuaiheinen teksti).

Toki keskusteluun mahtui myös rakentavaa ja hyvää palautetta, myös sellaista josta otamme kopin.

Haluan muistuttaa, että meihin voi ja saa olla yhteydessä palautteen kera myös suoraan – esimerkiksi Facebook-sivujemme kautta, sähköpostitse, puhelimitse, teksti- tai whatsapp-viestitse, Twitterissä, kirjeitse tai kasvotusten.

Ei myöskään sovi unohtaa, että PK on paljon muutakin kuin paperilehti. Olemme mukana ja läsnä paikallisesti, verkossa ja vaikkapa suorien urheilulähetystenkin muodossa…

Naapurikaupungin näkyminen toisen paikkakunnan paikallislehdessä on nimenomaan hyvä asia. Ja vastapainona tässä lehdessä onkin haastateltu Paraisilta aikoinaan maailmalle lähtenyttä nykyistä ”kiekkoeläkeläistä”, joka päätti asettua perheensä kanssa juuri Kaarinaan.

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi

2 Kommentia

  1. Ottamatta osaa kinaan kaarinalaisten lehtien ”paraislaisuudesta”, on kuitenkin kysyttävä, mitä ne Paraisten omat jutut PK:ssa ovat? Tämän viikon lehden seitsemästä suomenkielisestä (mukana ei urheilu-uutiset eikä Agricolan kappelin jouluseimeä) jutusta viisi oli mainosta ilman asianmukaista mainintaa siitä. Tarkoitan siis näitä yritysbuffeja joita rustataan milloin milläkin ajankohtaisella tekosyyllä.

    • Oma matematiikkani antaa juttujen lukumääräksi 11 (suomenkielistä, ilman seimeä ja urheilua) joista ainakin omasta mielestäni kaikki tuovat esille olennaisia uusia asioita tietylle kohderyhmälle. Seitsemän tekstin kohdalla ruksaisin itse rastin uutislaatikkoon, kuusijutun kohdalla reportaasin kohdalle ja kolme juttua laittaisin varauksella puffiryhmään.

Kommentointi on suljettu.