Nurmio on Paraisten Vuoden nuori yrittäjä

Björn ”Nalle” Nurmio Lidhultsin myymälässä Turussa. Arkistokuva

Björn ”Nalle” Nurmio palkittiin viime tiistaina Länsi-Turunmaan Yrittäjien puolesta yhdistyksen Vuoden nuorena yrittäjänä. Palkitseminen juontaa juurensa siitä, että Nurmio oli paikallisyhdistyksen ehdotus maanlaajuisen Vuoden nuoren yrittäjän palkinnon saajaksi. Sitä titteliä hän ei kuitenkaan saavuttanut, mutta yhdistys halusi muistaa häntä kunniakirjalla.

Seitsemän vaiherikasta vuotta

Nurmiolla on takanaan seitsemän vuoden yrittäjätausta. Vastikään hän on kuitenkin siirtynyt työmaalta muihin tehtäviin, sillä hän tekee tällä hetkellä pääasiassa myyntityötä ja hoitaa hallinnollisia tehtäviä. Näistä onkin muodostunut uusi ”arkityö” hänelle. Nurmiolla on monta rautaa tulessa: rakennus- ja sähköalan yritys Nalle & Hasse yhdessä Hasse Karlssonin kanssa, Lidhultsin keittiösisustusten myyntityö Turussa sekä talopakettien jälleenmyyntiä laajalla alueella Länsi- ja Etelä-Suomessa.

– Turun Lidhultsin myymälä on vuodenvaihteesta lähtien avoinna yhtenä päivänä viikossa, talopaketteja myyn aina Tammisaaren seudulle asti ja muutamana päivänä kuukaudessa olen myös Helsingissä. Tällä hetkellä työpäivät kuluvat pitkälti myynnin parissa ja sen lisäksi hoidan hallinnollista puolta tarjouslaskelmineen ja työvuorolistoineen, seitsemän henkeä työllistävä Nurmio kertoo.

– Itse asiassa haemme tälläkin hetkellä osaavia sähköasentajia, sillä sähköpuolella riittää tällä hetkellä nostetta, Nurmio toteaa.

Hän kertoo saavansa motivaatiota siitä, kun hänen ympärillään tapahtuu asioita. Viimeisten seitsemän vuoden aikana tapahtumia on riittänyt – ja jos häntä on uskominen, ensi vuosi ei tee tähän poikkeusta.

– Viihdyn aina kun työn tulokset näkyvät, vaikka oma toimenkuvani onkin muuttunut melkoisesti alkuajoista, Nurmio sanoo.

Hyvä todistus työelämältä

Paikallisen yrittäjäyhdistyksen palkinto lämmittää tietenkin mieltä.

– En välttämättä koulussa ollut se, jolla oli kaikkein parhaimmat todistukset. Jo siitäkin syystä tällainen palkinto tuntuu eräällä tavalla työelämän todistukselta, ja hyvältä sellaiselta. Se osoittaa, että tehtyä työtä arvostetaan ja se tuo tietenkin aina lisää motivaatiota, hän sanoo.

Kunniakirja jaettiin yrittäjäyhdistyksen pizza-illan yhteydessä Råttiksessa, jonka aikana yhdistyksen jäsenet saivat myös kuulla Vaasan yliopiston yrittäjyyden professori Annika Tidströmin esitelmän pienyritysten strategiatyöhön liittyen.

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi