Neljästoista kerta, se saapuu aina uudelleen

Yläkoulu ja lukio. Paraistenseudun koulu ja Paraisten lukio esiintyivät yhdessä. Kuva: Mikael Heinrichs

Paraisten suomenkielisten alakoulujen, yläkoulun ja Paraisten lukion oppilaiden ja opiskelijoiden yhteinen Joka koulu soi -konserttisarja järjestetään nyt jo 14. kertaa. Alun perin konsertit järjestettiin kiertueena, jossa esiintyjät vierailivat eri kouluissa, mutta vuodesta 2010 lähtien konsertit on aina järjestetty PUNT:in kulttuurisalissa, jonne koululaisryhmät ja muut saapuvat paikalle.

Ottaen huomioon esiintyjien lukumäärän ja soitinten määrän, tämä lieneekin ainoa järkevä ratkaisu. Lavalla nähdään nimittäin lopun yhteiskappaleessa lähemmäs sata innokasta musikanttia Nilsbyn koulun ja Koivuhaan koulun musakerhoista sekä Paraistenseudun koulusta ja Paraisten lukiosta koostuva kokoonpano.

Kolme kertaa kolme plus yksi

Jokainen kokoonpano esittää konsertissa kolme ”omaa” kappaletta ja konsertin lopussa kuullaan Jaakko Löytyn säveltämä ja sanoittama yhteiskappale ”Sateenkaariunia”, jossa tunnelma todella nousee huippuunsa.

Konsertti on todella monipuolinen ja mukana on musiikkia laidasta laitaan – räppiä, uudempaa musiikkia, kasarihittejä ja siitä kaikesta jää vaan kerta kaikkiaan niin hyvä mieli. Mukana on – totta kai – myös kouluaikojen klassikkosoitin, eli nokkahuilu.

Koivuhaan koulu. Lavalla on ajoittain melko ahdasta kun lähes 50 oppilasta esiintyy samanaikaisesti. Kuva: Mikael Heinrichs

On todella hienoa seurata oppilaiden siirtymisiä lavalla, kun lähes 50 musikanttia Koivuhaan koulusta vaihtavat paikkoja kappaleiden välissä ja asettuvat saumattomasti uusiin rooleihin uusien soittimien ääressä.

Nilsbyn koulusta osallistuu 30 reipasta musikanttia. Yläkoulun valinnaisryhmäläisiä on mukana 24 ja heidän mukanaan esiintyy neljä lukion opiskelijaa.

Tapahtuman taustalla vaikuttavat luokanopettajat Hanna Kostiainen ja Heli Hytönen Koivuhaan koulusta, Minna Kuvaja ja Liisa Perttula Nilsbyn koulusta sekä Paraistenseudun koulun ja Paraisten lukion musiikinopettaja Helena Holsti-Setälä. Konserttien äänentoistosta ja valaistuksesta vastaa Janeco Digi-recin Johan Nordström.

Iltakonserttiin ehtii vielä

Konsertteja järjestetään yhteensä yhdeksän kappaletta, joista kolme on kaikille avoimia iltakonsertteja. Päiväkonsertit ovat koululaisille – joita saapuukin sankoin joukoin paikalle kaikkina kolmena päivänä.

Tänään torstaina on vielä vuorossa kolme konserttia, joista päiväkonsertit ovat koululaisryhmille. Iltakonserttiin kello 18.00 ovat kaikki halukkaat tervetulleita – tosin paikkoja on rajoitetusti, joten kannattaa olla ajoissa paikalla!

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*