Musiikkiopisto hakee uutta rehtoria

Musiikkiopisto Arkipelagin toimitilat Parasilla. Arkistokuva.

Musiikkiopisto Arkipelag, jolla on toimintaa Paraisilla, Kemiössä ja Kaarinassa, hakee uutta rehtoria syksyltä alkaen. Ilari Hongisto, joka on toiminut rehtorina lokakuusta 2013, aloittaa musiikin teorian lehtorina Turun konservatoriossa.

– Minulle ilmaantui yksinkertaisesti unelmieni työtarjous. Luulen, että olisin katunut myöhemmin, jos en olisi tarttunut tilaisuuteen. Tämän alan lehtoraatit eivät kasva puissa Turun seudulla, sanoo Hongisto ja painottaa samalla, että hänellä ei ole mitään muuta syytä jättää Arkipelagia.

Vakaalla pohjalla

Arkipelag voi tällä hetkellä todella hyvin 900 oppilaan ja vakaan talouden varassa – ja Hongisto toivoo, että hänen korvaajakseen löytyy pätevä ja innovatiivinen henkilö.

– Uusi työ on vielä lähempänä keskeisintä osaamistani eli musiikin teoriaa ja säveltämistä, kappaleiden tekoa ja improvisaatiota. Saan melko vapaat kädet luoda oman työnkuvani, hän sanoo.

Mukana prosessissa

Lähtevä rehtori osallistuu itse seuraajansa rekrytointiprosessiin ja lupaa pitää huolta siitä, että tämä saa hyvän alun pestiinsä. Hakuaika paikkaan loppuu 8. kesäkuuta ja suunnitelmissa on pitää työhaastattelut viikon 25 aikana.

– Periaatteessa aloitan konservatoriossa 1. elokuuta, mutta olen saanut luvan auttaa seuraajani perehdyttämisessä Arkipelagissa, jos emme löydä sopivaa hakijaa ensimmäisellä hakukierroksella.

Hongisto tulee ennen kaikkea kaipaamaan saariston seutua työkenttänä – tämä on jotain, mitä hän on oppinut arvostamaan kahdeksan Arkipelagin vuotensa aikana. Hänen ensimmäinen työjaksonsa musiikkiopistossa oli lyömäsoitinten tuntiopettajana 20 vuotta sitten.

– Tulen tietenkin kaipaamaan myös työyhteisöä – ja meidän kanslistimme ovat parhaita kanslisteja, mitä on. Ilman heitä mikään ei toimisi.

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi
käännös Laura Nordin