Mopo- ja moottorikerho nuorille aloittaa toimintansa

Mopokerho. Robert Tunturi perustaa mopo- ja moottorikerhon paikallisille nuorille. Kuva: Mikael Heinrichs

– Haluan yksinkertaisesta kokeilla onko tämän tyyppiselle toiminnalle mielenkiintoa Paraisilla. Kohderyhmänä on yläasteikäiset, pääasiassa 13–16 -vuotiaat ja tarkoituksena on, että toiminta on ilmaista. Ei ole minkäänlaista yhdistystä jäsenmaksuineen, vaan voit vain ilmestyä paikalle, vähän niin kuin avoimet ovet, sanoo idean isä Robert Tunturi.

Ensimmäinen harrastusilta on jo huomenna 10. päivä toukokuuta Isoniityntie 8 A:ssa kello 17.00 alkaen.

– Tarjoan työpajan ja työkalut, ainoa mitä itse täytyy tuoda on joku laite jota ruuvata. Paikalla on myös tila missä on sohvaryhmä ja josta voi tehdä jonkinlaisen klubihuoneen ja sisustaa se oman maun mukaan, jos sellaiselle on tarvetta, hän sanoo.

Oma tai kaverin kone

Vaatimuksena ei myöskään ole, että sinulla on omaa mopoa – tai jotain mitään moottoria (perämoottori, ruohonleikkuri tms.), jota haluaa ruuvailla, vaan voi myös tulla kaverin kanssa ja auttaa häntä. Vaihtoehtona on, että tulee vain paikalle olemaan kavereiden kanssa yhteisen harrastuksen parissa.

Toukokuun loppuun asti nuoret kokoontuvat perjantaisin kello 17–20. Kesäloman aikana päivä on torstai, mutta kellonaika pysyy samana. Kun kouluvuosi taas elokuussa alkaa, palaa ”verstaspäivä” perjantaille.

Tunturi ja Tunturi. Robert Tunturi haluaa tarjota moottoreista kiinnostuneille nuorille paikan, jossa voi harrastaa. Kuva: Mikael Heinrichs

– Ajatuksena on, että kolmen tunnin aikana ehtisimme toimimaan hyvin, varsinkin kun huomasin, että mäkiautokurssilla, jolle osallistuin muutama vuosi sitten ei sille varatut kaksi tuntia oikein tahtoneet riittää, sanoo Tunturi.

Vastaavaa ei oikein löydy Paraisilta

Tunturi ei kiellä, etteikö idealla toiminnan aloittamiseen ei olisi mitään tekemistä sillä, että hänen poikansa Tuure menehtyi hiihto-onnettomuudessa aikaisemmin tänä vuonna. Tuure oli innostunut moottoreista ja perheen 13-vuotias Aarne-poika tulee olemaan mukana verstaalla.

Lisäksi Tunturi on käsittänyt, että tämän kaltaista toimintaa ei oikein järjestetä muualla Paraisilla.

– Me kokeilemme ja katsomme näin ennen kesälomaa, onko tällaiselle toiminnalle mielenkiintoa ja sitten katsomme mitä teemme jatkon kanssa, sanoo Tunturi.

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi
käännös Timo Järvenpää

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*