Mathilda Heikius on vuoden lucianeito Paraisilla

Mathilda Heikius on vuoden lucianeito Paraisilla. Kuva: Carina Holm

Paraisten ja Folkhälsanin 71:n lucianeito on nimeltään Mathilda Heikius, 17 vuotta.

— Tuntuu tosi ihanalta, vaikka en ihan ole ymmärtänyt sitä todeksi vielä, hän sanoo hetki sen jälkeen kun Petra Henriksson, Folkhälsanin puheenjohtaja Paraisilla on kertonut uutisen hänelle, ja ojentanut hänelle ison kimpun vaaleanpunaisia ruusuja.

Yläkoulussa Mathilda on ollut mukana luciasaattueessa. Hän on myös seurannut aikaisempien vuosien luciajuhlallisuuksia kirkossa. Ne ovat hänen mukaan aina olleet niin tunnelmallisia.

— Olen aina halunnut olla osa sitä.

Valoa ja iloa muille

Hänen lempilaulu lusiasaattueen lauluista on ehkä Carola Häggkvistin ”Himlen i min famn”.

— Kaikki meidän laulut ovat hienoja. Odotan eniten, että saan luciana tuoda iloa ja valoa muille, varsinkin nyt, kun ajat ovat niin oudot.

Mathildan äiti Juanita Heikius ilmoitti hänet luciaehdokkaaksi.

— Hän on sellainen henkilö, joka sopii lucianeidoksi. Hän pitää laulamisesta, ja välittää toisista ihmisistä. Uskon, että hän lucianeitona voi tuoda valoa ja iloa mukanaan, hän sanoo vuoden luciasta Paraisilla.

Miten luciajuhlallisuudet tullaan järjestämään tänä vuonna on vielä työn alla. Ainakin lucia kruunataan kirkossa luciapäivänä 13. joulukuuta, ja tapahtuma lähetetään suorana netissä.

Folkhälsan -yhdistys Paraisilla tiedottaa enemmän järjestelyistä myöhemmin.

Vuoden luciaseurueessa Paraisilla ovat mukana Desirée Kavander, Tilda Gustafsson, lucia-neito Mathilda Heikius, Mira Prost, Armida Wanström ja kitaristi Albin Fredenberg. Kuva: Carina Holm

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*