Lukio-opiskelijat pääsivät tutustumaan teollisuusalaan

Monta työtehtävää. Esimerkiksi Finnsementillä on runsaasti eri alojen työpaikkoja. Arkistokuva

Viime torstaina Paraisten lukio ja Pargas svenska gymnasium järjestivät yhteisen opinto-ohjauspäivän, johon oli kutsuttu mukaan neljä teollisuusalan yritystä Paraisilta.

Aamupäivän aikana henkilöstöpäällikkö Veera Kraappa Parocista, tutkimus- ja tuotekehityspäällikkö Petra Furu LM-Dentalista, johdon assistentti Tessa Jakobsson Nordkalkista sekä tehtaanjohtaja Tommy Ranta Finnsementiltä esittelivät sekä edustamiaan yrityksiä että omaa urapolkuaan opiskelijoille.

Lounaan jälkeen opiskelijat tutustuivat paikan päällä yritysten toimintaan käytännönläheisemmin.

Yritysten ehdoilla

Opinto-ohjaaja Thomas Sjöblom Pargas svenska gymnasiumista toimi päivän järjestäjänä.

– Opiskelijat saivat valita mihin yritykseen he halusivat tutustua. LM-Dentalin ryhmä täyttyi ensimmäisenä näistä neljästä. Vierailut toteutettiin yritysten ehdoilla, eli vierailuihin saattoi myös sisältyä turvallisuuskoulutusta ja erilaisten lupalappujen täyttämistä, Sjöblom kertoo.

Yhteisen, kielirajat ylittävän opinto-ohjauspäivän järjestäminen oli uusi kokeilu, joka sisältyi molempien lukioiden toiseen opo-kurssiin.

– Koska luennoitsijat ovat kaksikielisiä, totesimme, että tämä voisi olla toimiva konsepti joka sopii molempien koulujen kaksikielisyyssuunnitelmaan loistavasti, Sjöblom toteaa.

Sattumallakin osansa

Näiden neljän yrityksen valikoituminen yritysvierailupäivän kohteiksi oli osittain sattumaa, mutta samalla ne ovat jokainen merkittävä työnantaja paikkakunnalla.

Edustettujen yritysten työntekijät Paraisilla

  • Paroc 250
  • LM-Dental 90
  • Nordkalk 150
  • Finnsementti 120

lähde: luennoitsijoiden esittelyt, lukumäärät ohjeellisia

– Mielestäni on tärkeää tutustua erilaisiin työpaikkoihin ja uriin, vaikka opiskelijat eivät välttämättä nykytilanteessa olisikaan kiinnostuneita juuri näistä aloista. Kuten luennoitsijoiden esittelyissä kävi ilmi, monet uravalinnat ovat loppujen lopuksi melko sattuman kauppaa, Sjöblom muistuttaa.

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi

1 Kommentti

  1. Hienoa toimintaa!

    Tästä kannattaisi pyrkiä tekemään vuotuinen tapahtuma johon jonkin luokka-asteen yläkoululaiset ja lukiolaiset voisivat osallistua.
    Ja luentotilaksi esim. kaupungintalo tai muu riittävän iso tila, jotta paikkoja olisi kaikille halukkaille.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*