Lucia toi valoa ja seesteisyyttä mukanaan

Istumapaikat olivat kortilla Paraisten kirkossa jo hyvissä ajoin ennen kello 18 alkavaa Lucia-hartautta. Paraisten Folkhälsan-yhdistyksen Lucia Julia Karlsson sekä Isabelle Vikman, Ellen LindströmVilma Sjöström ja Tilda Gustafsson astelivat alttarille muutaman minuutin kello kuuden jälkeen ja heitä tervehti ruotsinkielisen seurakunnan seurakuntapastori Pär Lidén.

Seurakuntapastori Pär Lidén sytyttää kynttilät. Kuva: Mikael Heinrichs

Tervehdyksen jälkeen hän sytytti Lucian kynttilät ja viisikko esitti Sankta Lucia -kappaleen Patrik Sundellin säestämänä.

Aluehallintoviraston ruotsinkielisen yksikön sivistystoimen ylitarkastaja Malin Eriksson piti puheen Lucia-neidolle. Henkilökohtaisen puheen aikana nousi myös esille huoli rauhoittumisen ja hiljentymisen unohtumisesta nykypäivän hektisessä yhteiskunnassa.

Malin Eriksson piti puheen Lucialle. Kuva: Mikael Heinrichs

– Lucia tarvitsee täysin toisenlaista tempoa. Siksi Lucia tuo mukanaan myös jotain muuta, joka on ehkä vielä valoakin tärkeämpää nyky-yhteiskunnassa; seesteisen hetken. Lucia-hartauden aikana saamme unohtaa aikataulut, tehtävälistat ja kaikenlaiset pakolliset tehtävät. Saamme istua juuri tässä, juuri nyt – ja vain olla, Eriksson sanoi.

Puheen jälkeen Lucia esiintyi yhdessä Folkhälsanin Bantis-päiväkodin lasten kanssa ennen rukouksia ja kolehtivirsiä. Hartaushetken jälkeen Lucia-kulkue lähti kirkon edustalta kohti Ahosen kulmaa. Kulkueessa oli mukana VPK:n nuoria, partiolaisia, ratsastajia, matoja ja muita metsän eläviä sekä tietenkin tonttuja.

Perillä heidät vastaanotti Anders Vahtola, joka ensin tenttasi Julia Karlssonia ennen viisikon lauluesitystä. Tilaisuuden päätteeksi lapset – ja muut – pääsivät vielä halutessaan yhteiskuvaan Lucian kanssa.

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*