Kulttuuriyksikkö lähettää maanantaisin

Groovy Cat. Adrian Rantala ja Andreas Rantala. Kuvakaappaus

Kaupungin kulttuuriyksikkö aloittaa maanantaisin kello 18 striimaamaan ohjelmaa paikallisella kytkennällä Youtubessa ja kulttuuriyksikön nettisivulla.

Ajatuksena on, että lähetykset olisivat 20-30 minuuttia pitkiä. Maanantain ensi-iltalähetyksessä näyttettiin lyhyt konsertti PUNTin kulttuurisalista esiintyjinään Groovy Cat, Adrian Rantala ja Andreas Rantala.

Suunnitelmissa on myös toinen lähetys päiväaikaan, missä näytetään Par-TV:n vanhaa arkistomateriaalia. Minä päivänä se tulee, ei vielä tiedetä.

Kulttuuripäällikkö Fia Isaksson sanoo, että tekijänoikeuksiin liittyvät asiat ovat ottaneet aikaa, varsinkin kun musiikkia ei saa lähettää ihan miten vaan.

Kulttuuriyksikkö on myös tehnyt tietokilpailuja, jotka löytyvät sen facebook-sivulta ja muista sosiaalisista medioista sekä netistä.

– Siellä on erilaisia kysymyksiä historiasta ja saaristosta. Suunnitelmissa on myös kuvakysymyksiä.
Yksikkö kokoaa myös materiaalia vanhusasumisen henkilökunnille, joissa on linkkejä, mistä voi katsoa konsertteja netistä tai kuunnella musiikkia ja muita striimauspalveluja, joissa on vanhuksille sopivaa materiaalia.

Verkkokerho työn alla

– Tutkimme myös verkkokerhon mahdollisuutta tai tapaa, miten vanhukset tai muut, joiden on pakko olla kotona ja ovat tottuneita käyttämään tietokonetta, voivat keskustella netissä

Jo nyt on urheilupuolen nettisivulla filmejä, joissa on liikuntaneuvoja, muun muassa tuolivoimistelua.

– Jos jollakin on vinkkejä tai ideoita siitä, mitä voisimme keksiä vanhuksille, ottakaa mielellään yhteyttä. Aikaisemmin meidän työmme oli saattaa ihmisiä samaan paikkaan, nyt kokoamme yhteen ihmistä, jotka kaipaavat sosiaalisia kontakteja, ilman että voivat tavata, sanoo Fia Isaksson.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*