Koulut suljettiin, nyt opiskellaan etänä

Tom skolgård
Koivuhaan koulun pihapiirissä oli hiljaista tiistai-aamuna. Kuva: Mikael Heinrichs

Paraisten suurissa alakouluissa on hyvät valmiudet huolehtia epäopiskelusta.

Koivuhaan koulun pihalla oli tiistaina aavemaista, kun käynnissä oli lähiopiskelun viimeinen koulupäivä. Lapsia tuotiin rauhalliseen tahtiin, mutta läheskään kaikki eivät tulleet kouluun.

Rehtori Merja Huvila oli hieman myöhässä, koska oli lähetettävänä niin paljon viestejä ja kysymyksiä, joihin piti vastata. Muun muassa kyseessä oli tarve selvittää lähiopiskelun tarpeet erikoislapsille ja lapsille, joiden vanhemmat työskentelevät aloilla, jotka kuuluvat niihin yhteiskunnallisiin toimiin, joita on ylläpidettävä myös valmiuslain aikana.

– Tilanne on ymmärrettävästi poikkeuksellinen, mutta sanoisin, että sekä opettajakollegat että oppilaat useista epäselvistä asioista huolimatta ovat rauhallisia. Hallituksen maanantainen ilmoitus muutti monta asiaa, mutta olimme valmistautuneet etäopiskeluun jo edellisviikolla, sanoo Huvila.

Hyvä valmius etäopetukseen

Suomenkielisen koulutuksen opetuspäällikkö Katriina Sulonen sanoo, että valmius etäopiskeluun on Paraisilla hyvällä tasolla.

– Useilla opettajilla ja oppilailla on kokemusta etäopiskelusta ja meidän IT-pedagogimme on auttanut opettajia tarvittaessa. Hänen mukaansa valmius etenkin yläkoulussa on erittäin hyvä, mutta on itsestään selvää, että se on haastavampaa, kun kyseessä on nuoremmat oppilaat. Samalla opettajilla on nyt erinomainen tilaisuus kokeilla uusia asioita ja opetusmetodeja, sanoo Sulonen.

Hän huomauttaa, että on tärkeää myös jakaa tietoa koteihin siten, että sitä ei tule liikaa yhdellä kertaa, kun kyse on siitä, miten etäopetus tulisi käytännössä hoitaa kotona. Tietojen kulku koulusta kotiin hoidetaan Wilman kautta.

– Kodeille ja oppilaille kynnyksen ottaa tarvittaessa yhteyttä kouluun tulee olla matala. Olen vakuuttunut, että Paraisilla annetaan niin hyvää opetusta kuin on mahdollista näissä olosuhteissa, sanoo Sulonen.

Päiväkodit pysyvät auki

Varhaiskasvatuksen yksiköt, eli päiväkodit, ovat jatkossakin avoinna, vaikka hallituksen toiveena on, että lapset olisivat kotona mahdollisuuksien mukaan.

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi
käännös Timo Järvenpää

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*