Korona ja kotisairaanhoito

Tulipa tuossa mieleen asia, joka on monen vanhemman ihmisen apu monissa vaivoissa – eli kotisairaanhoito. Heille varmasti riittää runsaasti ylimääräistä työtä näin epidemian aikana, kun kaiken muun lisäksi kaupassakäynnit tulevat mukaan. Eli tärkeä kysymyshän on riittävätkö heidän voimansa työruuhkan edessä jos tilanteesta tulee kovinkin pitkäaikainen tai hoitajia sattuu sairastumaan? Onko reservejä olemassa, jos näin tulisi käymään, niin että löytyykö kaupungilta myös vaihtoehto tähän asiaan? Nimittäin on varmasti niin, että kotisairaanhoidon asiakkaatkin voivat sairastua jos hoitaja on sairaana työvuorossaan.

Mikä muuten on terveyskeskuksen valmius siinä tapauksessa jos epidemia sattuu tulemaan kohdalle vai määrätäänkö kotikaranteeni sairastuneelle, onko lääkäreitä tarpeeksi valmiudessa jos tilanne muuttuu paljon pahemmaksi? Mitenkä muuten hoidetaan sairasosastolla olevien vanhusten hoito, ettei sairaus leviä heidän tiloihinsa. Onneksi apuna on Pihlajalinnan lääkäriasema, toki kaupallisella perusteilla. Toki raha lienee sivuseikka kun elämä on kyseessä.

Lehdessä kerrottiin, että kaupunki seuraa valtioneuvoston ohjeita, mutta riittävätkö ne eli onko mietitty omia toimenpiteitä mitä tehdään jos tulee poikkeuksia vastaan?

Sitten vähän toista asiaa, eli käyttämäni pankki Paraisilla on jostakin kumman syystä sulkenut verkkopankkinsa toistaiseksi. Syynä on vakava virhe jossakin. Aluksi virhe oli tilapäinen, mutta kun kysyin sitä puhelimitse, niin asianomaisella henkilöllä ei ollut hajuakaan Paraisten tilanteesta. Eli häiriostä ei tiedetty muualla mitään, mikä mielestäni on varsin outoa mutta näköjään mahdollista.

Tänään tuli sitten selvyys tilanteeseen eli pääte on hajalla, eikä sitä uusita. Tilalle tarjottiin maksupalvelua, joka on huomattavasti kalliimpaa. Ongelmana vain se, että toimiiko sekään postin toiminnan tietäen.

Tapio Karikko

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*