Kolme paraislaista jalkapallon A-maajoukkueissa kesäkuussa

Albin Granlund vieraili vuoden alussa Piffenin P07-junnujen harjoituksissa PIF-Centerissä. Arkistokuva: Mikael Heinrichs

Kolmikko Anna WesterlundJulia Tunturi ja Albin Granlund ovat mukana naisten ja miesten A-maajoukkueryhmissä kesäkuun MM-karsinta- ja ystävyysotteluissa.

Naisten maajoukkue pelaa kaksi MM-karsintaottelua kesäkuun alussa, 8. kesäkuuta ”Helmarit” kohtaa Helsingissä Itävallan ja 12. kesäkuuta he matkaavat Serbian vieraaksi Zemunin kaupunkiin. 29-vuotias puolustaja Westerlund lienee suhteellisen varma paikastaan Anna Signeulin avauksessa, kun Tunturi on joutunut viime MM-karsintaotteluissa tyytymään katsomokomennukseen.

Kokemus ja nuoruus

Anna Westerlund on tällä hetkellä naisten A-maajoukkueen maaotteluedustusten osalta kokenein pelaaja, sillä hänellä on tilillään jo 106 pelattua A-maaottelua (2 maalia). Tunturin saldo on 14 maaottelua (ei maaleja). Seurajoukkueissaan Norjassa ja Ruotsissa molemmat kuuluvat luottopelaajiin.

Westerlund on toistaiseksi pelannut kaikki yhdeksä sarjakärki Lillestrøm SK:n ottelua Norjan pääsarjassa, Tunturi on ollut avauksessa viidessä Eskilstuna Unitedin kuudesta ottelussa ja pelannut kaikissa. Eskilstuna on tällä hetkellä Damallsvenskanin sijalla 11.

Miehillä ystävyysottelut

Miesten maajoukkue pelaa kaksi ystävyysottelua kuun alussa. 5. kesäkuuta ”Huuhkajat” pelaavat Romaniaa vastaan Ploiestissa ja 9. kesäkuuta Valko-Venäjä tulee Suomen vieraaksi Tampereen Ratinalle.

28-vuotias laitapuolustaja Granlund on joutunut istumaan alkukaudella paljon penkillä ja pelaamaan kehitysjoukkueen pelejä Örebro SK:ssa, sillä alkukauden vamman kuntoutus vei miehen nokkimisjärjestyksessä muiden taakse. Vaihdosta Granlund on kuitenkin päässyt Allsvenskanissakin kentälle nyt kolmesti. Maajoukkueessa hän on kuulunut Markku Kanervan luottomiehiin karsintaotteluissa tästä huolimatta.

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi