Koirille oma ranta Bläsnäsiin — virallista koirien rantaa on toivottu

Hundarnas egna strand i Bläsnäs. Foto: Carina Holm
Koirien ranta sijaitsee Bläsnäsin niemenkärjen reunalla. Kuva: Carina Holm

Tänä kesänä voivat uimahaluiset koirat pulahtaa veteen kaupungin uudella virallisella koirien rannalla Bläsnäsin niemenkärjessä.

Koirien ranta sijaitsee Bläsnäsin niemenkärjen reunalla kohti veden toisella puolella olevaa leirintäaluetta.

Vs. kaupunginpuutarhuri Daniel Falck sanoo, että virallista koirien rantaa on toivottu ja se sopii hyvin kaupungin suunnitelmiin kehittää Bläsnäsin aluetta.

– Parhau-yhdistyksen jäsenet ovat luvanneet tulla siivoustalkoisiin ja keräämään pois mahdollisia lasinpaloja, joita saattaa löytyä, ennen kuin otamme koirien rannan käyttöön.

Myös noudattavista säännöistä kertova kyltti puutuu vielä.

Portaikko rannalle on kuitenkin valmis.

Koirien oma uimaranta otetaan kohta käyttöön. Kuva: Carina Holm

Aita osoittaa mikä alue on tarkoitettu koirille

Siellä on myös roskis, jotta koirien omistajat voivat siivota koiriensa jälkiä.

– On vaikea rakentaa aitaa, jonka ympäri koirat eivät voi uida, joten aita on lähinnä osoittamassa mikä alue on tarkoitettu koirille, sanoo Falck.

Hän sanoo, että koirien omistajien tulee myös kesällä olla tarkkoja mahdollisten rikkinäisten pullojen tai vastaavien suhteen ennen kuin he antavat koiriensa mennä veteen, varsinkin kun kaupungilla ei ole mahdollisuutta siivota koirien rantaa joka päivä.

– Ja jos haluaa esimerkiksi surffata ja kulkea edelleen tätä kautta, niin se onnistuu hyvin, jos rannalla ei ole juuri silloin koiria.

Carina Holm
carina.holm@aumedia.fi
Käännös Timo Järvenpää

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*