Keräyksellä jouluruokaa vähävaraisille perheille

Miia Hämäläinen (vas.) ja Maaret Vuorio järjestävät jouluruokakeräyksen. Kuva: Yksityinen

Maaret Vuorion lanseeraama joulukeräys tuotti vuosi sitten jouluiloa yhdelle paraislaiselle lapsiperheelle jouluruuan merkeissä. Tänä vuonna vastaava keräys tehdään toista kertaa ja tällä kertaa tavoitteena on tuottaa jouluiloa useammalle perheelle.

– Viime vuonna aloitin keräyksen hieman myöhemmin, mutta tänä vuonna olemme aikaisemmin liikkeellä, ja tavoitteenamme on tuottaa jouluiloa useammallekin perheelle, toteaa keräyksen viime vuonna aloittanut Vuorio.

Tämän vuoden keräyksen toteuttamiseen Vuorio on saanut mukaan yhteistyökumppaninsa Miia Hämäläisen. He muodostavat yhdessä Woiman, jonka tavoitteena on tarjota hyvinvointia kaikille iästä, sukupuolesta ja sosiaaliluokasta riippumatta. Joulukeräys toteutetaan yhteistyössä paraislaisten asukkaiden ja yritysten tuella.

– Joulun aikaan on paljon erilaisia keräyksiä, mutta me haluamme tehdä keräyksen, joka ei ole materialistinen. Olen aina miettinyt, mikä osuus tällaisissa keräyksissä aidosti menee perille ja mikä menee organisaation kuluihin jne. Tässä keräyksessä kaikki menee suoraan sinne, minne se on tarkoitettukin, sanoo Hämäläinen.

Keräykseen voi osallistua kahdella eri tavalla eli ostamalla K-supermarket Reimarista lahjakortti tai toimittamalla aiheeseen liittyvät lahjoitus (esim. suklaata tai kahvia) suoraan Woimalle. Rahalahjoituksia keräyksessä ei vastaanoteta.

Sekä Maaret että Miia myöntävät olevansa jouluihmisiä ja koska heidän mielestään joulu on vahvasti perheen ja lasten juhla, on itsestään selvää, että keräyksen kohteena ovat nimenomaan lapsiperheet.

– Omat lapseni olivat viime vuonna mukanani ostamassa näitä jouluruokia ja näin teemme tänäkin vuonna. Tämä on hyvä tapa opettaa lapsille hyväntekeväisyyttä sekä ymmärryttää, ettei kaikilla asiat ole tasavertaisesti, sanoo Vuorio.

Vuorio ja Hämäläinen toivovatkin paraislaisilta myönteistä suhtautumista keräykseen ja aikovat vielä haastaa alueen suurimpia yrityksiä keräykseen mukaan.

Timo Järvenpää
0400-242 131/timo.jarvenpaa@aumedia.fi

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*