Katupölyä ja koronaa

Joka keväinen riesa, katupöly, alkaa kohta kiusaamaan kävelijöitä ja autoilijoita. Sää on tosin tällä hetkellä hyvä pölytilannetta ajatellen. Lakaisuauto sentään taitaa hoitaa hommat, kun se näkyy olevan liikkeellä Paraisilla. Toki on törmätty myös kuivaharjaukseen, mikä on kokemus sinällään. Pieniä kiviä ja tomua on ilmassa turhan paljon.

Toisaalta onhan sentään tulossa kevät, mutta valitettavasti koronaviruksen paikalla ollessa. Kaupunki on normaalia paljon hiljaisempi, kun ihmiset hoitavat vain pakollisia asioita, kuten postissa ja kaupassa käynnit ja palaavat sitten kotiin. Turha ostosten teko on poissa kuvioista. Kaupassa käynnit ovat ehkä vaarallisin osa tartuntaa ajatellen, koska väkeä on väistämättä paljon yhdessä. Monet kaupat ovat tuoneet desinfiointiainetta sisääntuloaulaan, joilla ihmiset voivat pestä käsiään, samoin kassoilla on lattiassa turvavälitarroja, joita noudatetaan varsin harvoin, kun se kassajono on se ikävä paikka kiireen painaessa päälle.

Onneksi sentään vanhuksille ja yli 70-vuotiaille on järjestynyt kaupassakäyntiapua, mikä on hyvä asia.

Pienyrittäjiä käy sääliksi, kun rahaa ei tule ovesta sisään ja kustannukset painavat päälle. Rahaa ei ole, joten tilanne ei naurata ollenkaan. Velkojilta sopiikin saada ymmärtämystä. Kaupunki varmaan joutuu maksamaan avustuksia yrittäjille, jos he sitä hakevat. Eipä kai tässä muu auta kuin mennä päivä kerrallaan eteenpäin ja kyllähän se viruskin joskus häipyy.

Tapio Karikko

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*