Käsipallolla avoimet ovet maanantaina

Käsipalloperhe koossa. Piffenin käsipalloilijat yhteiskuvassa, joka on otettu keväällä kauden päättäjäisten yhteydessä. Kuva: Anna Fröberg

Maanantaina 13. elokuuta PUNT:issa vietetään esi- ja alakoululaisille suunnattua avoimien ovien päivää.

Päivän aikana Pargas IF:n käsipallojaosto järjestää kolme erillistä ja ilmaista harjoitusvuoroa, joiden aikana voi tulla tutustumaan lajiin. Ensimmäisenä aloittavat minijuniorit, eli 5–8 -vuotiaat tytöt ja pojat (synt. 2010–2013) kello 10 ja seuraavina vuorossa ovat E- ja F-juniorit (synt. 2008–2009) kello 12 ja viimeisenä ryhmänä D-juniorit (synt. 2006–2007) kello 14. Kaikilla ryhmillä on 90 minuutin harjoitukset.

– Tilaisuuden aikana lapset pääsevät tutustumaan lajiin hieman syvällisemmin, PIF-käsipallon Jessica Ranta-aho toteaa. Hän on myös mukana käsipalloliiton juniorivaliokunnassa.

Enemmän kuin aikoihin

Tulevalla käsipallokaudella Piffenillä näyttäisi olevan laajempi edustus kuin aikoihin, sillä joukkueita on ilmoittautunut mukaan lähes kaikkiin liiton sarjoihin. Useissa ikäluokissa seuralla on sekä kilpa- että haastajajoukkueet. Kaiken kaikkiaan Piffenin joukkueita on tähän mennessä ilmoittautunut 20 kappaletta, kun laskuihin otetaan mukaan myös naisten ja miesten edustusjoukkueet.

– En tiedä onko tilanne koskaan ollut näin hyvä joukkuemäärän suhteen. Meillä on edustusta kaikissa ikäluokissa lukuun ottamatta A-junioreita, Ranta-aho sanoo.

Sopiva päivä

Seura mietti pitkään tämän tilaisuuden pitopäivää, ja päätyikin lopulta juuri koulujen alkamista edeltävään maanantaihin. Useimmat perheet ovat kuitenkin jo kotona – ja jotain tekemistäkin pitäisi lapsille keksiä.

– Innokkaita junnuja ei ole koskaan liikaa ja otammekin uusia pelaajia mukaan kaikkiin joukkueisiin. Kun useassa ikäluokassa on myös tasojoukkueet, peliaikakin on taattu. Käsipallo tarvitsee valtakunnallisellakin tasolla lajina lisää harrastajia.

Useat seuran vanhemmista junioreista ovat mukana auttamassa maanantaina, ja paikalla on harjoitusvuorossa olevien valmentajien lisäksi myös muita jaoston aikuisia toimihenkilöitä vastaamassa kysymyksiin.

– Kaikki maanantaina mukana olevat ovat vapaaehtoisesti mukana levittämässä käsipallon ilosanomaa ja liikuttamassa lapsia. Mukaan voi tulla vaikka ilman kenkiäkin, ellei kaapista löydy sopivia sisäpelitossuja, Ranta-aho muistuttaa.

Tukea voi anoa

Samalla hän muistuttaa myös mahdollisuudesta saada taloudellista tukea lasten harrastukselle esimerkiksi Piffenin juniorirahastosta mikäli taloudellinen puoli uhkaa laittaa kapuloita rattaisiin jonkun juniorin osalta.

– Kaikki hakemukset käsitellään huomiota herättämättä ja luottamuksellisesti, jaoston rahastonhoitajana toimiva Ranta-aho painottaa.

Koulut mukaan

Koulukiertue tulee myös jatkumaan entiseen tapaan. Toiveena olisi saada myös suomenkielisiä kouluja mukaan toimintaan aiempaa aktiivisemmin.

– Seuran harjoitukset ovat ihan oikeasti kaksikielisiä ja kaikki ovat tervetulleita mukaan. Käsipallo on hauska ja vauhdikas laji, johon jää helposti koukkuun, Ranta-aho vakuuttaa.

Juniorien hallivuorot alkavat ensi viikolla lukuun ottamatta kaikkein nuorimmat ikäluokat, joilla hallivuorot alkavat sitä seuraavalla viikolla. Harjoitusvuorolistaa viimeistellään parasta aikaa ja se julkaistaan mahdollisimman pian PIF-käsipallon nettisivuilla www.pifhandboll.fi. Juniorivastaavaan saa yhteyden myös sähköpostitse pifhandboll.junior@gmail.com.

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi