Kaikenlaista vastaantullutta

Lieneepi yksi maailman seitsemästä ihmeestä, kun Axon kahvilan takana oleva kioski on siivottu, mikä tietenkin on hyvä asia kesää ajatellen. Joku voi kysyä, että miksi moinen asia on hyvä – johon on helppo vastata, jos vaikka tulee turisteja katsomaan siistiytynyttä kaupunkia.

Samaten vanhoja puita on kaadettu läheltä kioskia myöskin samasta syystä, eli kaupungin ulkonäköä ehostetaan. Tulipa tuossa samalla mieleen kysäistä, että miksi kaadettiin vain neljä puuta kun ne jäljelle jääneetkään eivät ole mitenkään edustavan näköisiä?

Vanhat puut pois ja uusia tilalle. Tällä vältyttäisiin mahdollisilta vahingoilta, jos vaikka puista löytyisi lahonneita osia. Toisaalta saattaa kaupunginpuutarhuri hoitaa asian niin, ettei vahinkoa pääse käymään tai ainakin näin pitäisi olla.

Hyvä istutusesimerkki olisi sypressi, joita Kalkkitien varrella oli pitkä rivi vuosia sitten, mutta jostakin syystä ne piti kaataa pois. Selityksiä asialle löytyi monia, ja lopulta puut menivät muistojen joukkoon. Kun näin tehdään, niin eipähän puita tarvitse hoitaa sen jälkeen ja säästynyt aika voidaan käyttää vaikkapa kaupungintalon istutusten ehostamiseen. Kuinkahan paljon tämä ehostaminen maksaa vuodessa ja paljonko siitä voisi vähentää?

Pikavuorolle tulee sitten kaksi pysähdystä lisää pikamatkalle sivistykseen, hyvähän se on koska vuorohan kuuluu melkein kaikille kuntalaisille. Jos näitä pysähdyksiä lisätään, niin onko pikavuoro silloin enää nimensä väärti?

Sattuipa tuossa alkuviikosta yksi hupaisa juttu, kun Paraisilla oli menoveden hinta 10 senttiä litralta halvempaa kuin Kaarinassa, eli oliko kysymyksessä kauppiaitten alennus, jotta ihmiset pääsevät Lidliin ostoksille halvemmalla vai oliko kyse kilpailusta?

Eipä mitään hätää. näyttää se kauppa täälläkin pikku hiljaa valmistuvan. Uudesta S-marketista sen verran, että kun tavaraa hakee niin sehän on vitsikästä, kun tavarat ovat aamulla jossakin paikassa niin illalla eivät ole. Kassat ovat toinen vitsi, kun kahdeksasta kassasta korkeintaan yksi tai kaksi miehitettynä. Toivoa sopii, josko remontin valmistuttua sekin asia paranee.

Tapio Karikko

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*