Joulupukin apulainen auttaa myös tänä vuonna

mammor och småbarn med tomteluvor
Joulupukin apulaisiin kuuluvat muun muassa vapaaehtoiset äidit Erica Kraappa, Malin Helenius, Johanna Lindholm, Tanja Lehtonen ja Kati Männikkö-Vuori. Kuva: Carina Holm

Viime vuonna jaettiin Paraisilla Joulupukin apulainen keräyksen kautta noin 400 pakettia. Myös tänä vuonna tarvitaan vähintään sama määrä joululahjoja vähempivaraisille perheille Paraisilla.

– Uskomme avun tarpeen olevan vieläkin suuremman tänä vuonna, koska monet ovat lomautettuina koronan vuoksi. Samalla on ehkä myös vähemmän niitä, joilla on samasta syystä mahdollisuus auttaa tänä vuonna, sanoo Erica Kraappa.

Hän on yksi keräyksen takana olevista innokkaista, jonka muutamat vapaaehtoiset äidit järjestävät kolmatta kertaa.

Aikaisemmin joululahjakeräyksen järjesti ryhmä Punaisesta Rististä, mutta nykyisillä aktiiveilla ei ole yhdistystä takanaan, vaan he tekevät sen omin käsin muiden avulla.

Laput ovat kirjastossa 9.11. alkaen

Keräys noudattaa tuttua mallia jo monen vuoden ajalta. Se joka haluaa olla mukana, voi hakea yhden tai useamman lapun Paraisten kirjastosta. Lapussa on paraislaisen lapsen ikä ja sukupuoli, jolle sen jälkeen ostetaan lahja.

Joululahjan tulee olla uusi ja vähintään 15 euron arvoinen.

Valmiiksi pakatut joululahjat palautetaan sen jälkeen kirjastoon ja ne jaetaan kaupungin perheyksikön ja seurakuntien diakonien avulla. Myös koulujen kuraattoreilla on tärkeä rooli.

– Taloudellisissa vaikeuksissa olevat voivat myös itse ottaa yhteyttä meihin ja lähettää sähköpostia soitteeseen julgubbensapulainen@gmail.com. Vain yhdellä henkilöllä on pääsy sähköpostiin, joten kenenkään ei tarvitse olla huolissaan yhteydenotosta.

Omille lapsille, ei kummilapsille

Samalla joulupukin apulaiset korostavat, että apua joululahjoihin voi saada omille lapsille, mutta ei kummilapsille, lapsenlapsille tai naapurin lapsille.

– Ota mielellään kuva lapusta, jotta tiedot voidaan kirjoittaa toiselle lapulle, jos se katoaa. Lappu kiinnitetään joululahjaan, jotta tiedämme, että se on todellakin viisivuotias tyttö, joka saa hänelle tarkoitetun lahjan, sanoo Malin Helenius.

He sanovat, että legot sopivat kaikenikäisille, ja pikkutytöt haluavat mielellään sellaista, mikä kimmeltää.

– Nuoret arvostavat lahjakorttia, sekä paikallisiin liikkeisiin että nettikauppoihin, he sanovat.

Joulupukin apulainen 2020

Keräysaika 9.11.–5.12.2020.

Joka tarvitsee apua lastensa joululahjoihin, kehotetaan lähettämään sähköpostia osoitteeseen julgubbensapulainen@gmail.com viimeistään 30. lokakuuta.

Carina Holm
carina.holm@aumedia.fi
Käännös Timo Järvenpää

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*