Joka koulu soi vielä tänäänkin

Yhteislaulu 160 oppilaan ja opiskelijan voimin. Kuva: Mikael Heinrichs

Suomenkielisten koulujen musakerhot ja musiikin valinnaisryhmäläiset esiintyvät yhteensä yhdeksän kertaa PUNTissa.
Tunnelma on keskiviikkona lämmin – ja olisi sitä ilman helleaaltoakin. PUNTin kulttuurisali on ääriään myöten täynnä. Paikalla on ainakin oppilaita Kirjala skolanista, viereisestä Malms skolanista ja onhan joukossa aikuisiakin.
Koko lukuvuoden ajan on harjoiteltu ja sovitettu kappaleita kuosiin Minna Kuvajan, Liisa Perttulan, Heli Hytösen, Hanna Kostiaisen ja Irma Gerdesin toimesta. Lavalla nähdään ja kuullaan Nilsbyn koulun musakerholaisia, Koivuhaan koulun musakerholaisia sekä yläkoulun ja lukion musiikkioppilaita ja -opiskelijoita.
– Itse asiassa muutama lukiolaisista taitaa olla mukana seitsemättä tai peräti kahdeksattakin kertaa, eli ovat olleet aivan neljänneltä luokalta asti mukana, Nilsbyn koulun Liisa Perttula kertoo.
Reilun tunnin mittaisen esityksen aikana kuullaan musiikkia laidasta laitaan: Haloo Helsinkiä, Peppi Pitkätossua, Robinia ja U2:ta – sekä lopussa Juha Tapion kappale ”Sinun vuorosi loistaa” joka lauletaan opettajien johdolla yhteislauluna. Silloin lavalla on yhteensä 160 lasta ja nuorta – ja esintymisen ilo on ylimmillään.

– Ensimmäisien konserttien aikana huomaa vielä pienen jännityksen, samoin tiistain iltakeikassa kun katsomossa oli vanhempia ja sukulaisia, mutta nyt homma kulkee hienosti. Kiitokset myös Johan Nordströmille joka hoitaa äänentoiston ja valot. Ilman häntä emme pärjäisi, Heli Hytönen Koivuhaan koulusta kiittelee.
Tänään torstaina on vuorossa vielä kolme konserttia, kello 9.30, 11 ja 18.
Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi