Isabella Mattsson viihtyy Unitedissa

Isabella Mattsson. Tyytyväinen SM-pronssimitalisti Åland Unitedin riveissä. Kuva: John Eriksson

Paraisilla syntynyt jalkapalloilija Isabella Mattssonin kausi Naisten liigassa Åland Unitedin riveissä on juuri päättynyt.

Maarianhaminalaiset saavuttivat kauden päätteeksi kovan taistelun jälkeen pronssia. Mattssonin mukaan tuntuu hyvältä kutsua itseään pronssimitalistiksi.

– Kausi oli raskas ja pronssin saavuttaminen merkitsee meille paljon, sanoo Isabella Mattsson.

Pronssi ei kuitenkaan Mattssonin mukaan tullut yllätyksenä. Joukkue oli asettanut kauden tavoitteekseen taistelun mitaleista, minkä he sitten myös tekivät. United oli pronssilla liigassa myös edellisvuonna. Mattsonille pronssi oli kolmas mitali aikuisten tasolla.

– Hävisimme HJK:lle cupfinaalin keväällä. Joten minulla on nyt kaksi pronssia ja hopea Unitedin kanssa, sanoo Mattsson.

Mattssonin mukaan kauteen lähdettäessä tavoitteena oli, että he taistelisivat kullasta. Loppujen lopuksi tavoitteena oli mitalin saavuttaminen.

– HJK meni muilta karkuun jo aikaisessa vaiheessa, sanoo Mattsson.

Mattsson on pääsarjatasolla edustanut vain Unitedia. Aikaisemmin hän on pelannut Pargas IF:ssä naisten Kakkosta ja Kolmosta. Unitedissa Mattsson on pelannut nyt päättyneen kauden jälkeen neljä kautta. Hän kertoo, että ei ollut mukana koko kautta Untedin mukana, vaan tuli mukaan vasta keväällä.

– Asuin USA:ssa talven ja kevään, missä kävin koulua. Kesän jälkeen päätin kuitenkin jatkaa Unitedissa kauden loppuun, hän sanoo.

Mattssonille on myös selvää, että hän pelaa myös ensi kaudella Unitedissa.

– Minulla on vielä enemmän annettavaa täällä, hän sanoo.

Mattsson ei ole vielä sen enempää miettinyt seuraavaa kautta. Tällä hetkellä tärkeintä on ladata akkuja tulevaa varten.

Åland Unitedin joukkueessa on paljon nuoria pelaajia. Mattssonin mukaan tilanne on ollut sama koko sen ajan, kun hän on ollut mukana joukkueessa. Mattsson on itse 20-vuotias.

– Minun lisäkseni joukkueessa on pari lahjakasta teini-ikäistä. Olemme ryhmän nuoret, hän sanoo.

On helppo ymmärtää, miksi Mattsson viihtyy Unitedissa. Hän liittyi joukkueeseen 16-vuotiaana ja sai siitä huolimatta olla avauksessa monessa ottelussa. Alkuaan Unitedissa hän kutsuu haastavaksi, mutta hän on tyytyväinen siihen kehitykseen, mitä ottelut ovat hänelle antaneet.

– 16-vuotiaana tuntui raskaalta olla avauksessa Naisten liigassa, mutta halusin kehittyä ja olen iloinen saamastani mahdollisuudesta, hän sanoo.

Keskustelimme myös siitä, voisiko Mattsson tulevaisuudessa harkita pelaamista varsinaissuomalaisessa joukkueessa. Mattsson suhtautuu siihen epäillen ja sanoo taas viihtyvänsä Unitedissä.

Mattssonia houkuttelee pääsarjataso ja hän suhtautuu epäilevästi siihen, voisiko hän kehittyä pelaajana Varsinais-Suomessa.

– Haluan pelata pääsarjatasolla, enkä ole motivoitunut pelaamaan divisioonapelejä Pargas IF:ssä. TPS pelaa kylläkin Naisten liigassa, mutta en ole kiinnostunut pelaamaan myöskään siellä, sanoo Mattsson.

John Eriksson
käännös Timo Järvenpää

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*