Fredrikantuvalle haetaan uutta yrittäjää

Lumen alla. Kesäksi Fredrikantuvalle toivotaan jälleen vipinää ja vilskettä, sillä kotiseutuyhdistys hakee uutta kahvilayrittäjää. Kuva: Mikael Heinrichs
Paraisten kotiseutuyhdistys hakee perinteikkäälle Fredrikantuvan museokahvilalle uutta yrittäjää kesäkaudeksi. Vuokranantaja edellyttää että kahvilaa pidetään säännöllisesti avoinna ajalla 25. kesäkuuta–5. elokuuta, mutta museoamanuenssi Anne Bergströmin mukaan vuokralainen saa mielellään pitää kahvilaa avoinna myös tämän minimivelvoitteen ulkopuolella ja Vanhan Malmin tapahtumien yhteydessä.
– Olemme saaneet jonkin verran palautetta siitä, ettei kahvila ole viime vuosina ollut säännöllisesti avoinna ja siksi haemmekin nyt uutta, innokasta yrittäjää. Aluksi tarjoamme kahvilaa vuokralle täksi kesäksi ja jatkosta voidaan neuvotella sen jälkeen, hän toteaa.
Kotiseutuyhdistys toivoo tulevan yrittäjän voivan myös kertoa asiakkailleen paikan historiasta ja vuokralaisen tulee myös hoitaa pihapiiriä. Fredrikantupa on toiminut museokahvilana vuodesta 1977.
– Kyseessä on uniikki 1700-luvun torppa ja uskomme historiallisen miljöön houkuttelevan hakijoita. Paikassa on potentiaalia vaikka mihin ja uskon että löydämme sopivan vuokralaisen, kyselyitä on jo tullut, Bergström toteaa.
Vuokranantaja tulee asentamaan tilat siivousvälineitä varten.
Hakemusten takaraja ojn 28. helmikuuta ja uusi yrittäjä valitaan muutaman viikon kuluessa.
Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi