Fredrikantupa avautui keskiviikkona

Perinteisiä herkkuja. Kuva: Rozanne Fors

Café Hallonbladin ja Fabriken-ravintolan naiset, siskokset Rozanne Fors ja Isabella Forström, ovat kiireisiä tänä kesänä. Eilen he avasivat kahden aiemman ruokapaikan lisäksi Fredrikantuvan ja sanovat, että tavoitteena on pitää se perinteisenä ja hyväksi havaittuna: tarjota kakkua, pullaa, ajoittain runebergintorttuja ja lisäksi jotain pientä suolaista.

Kylmätiskin puute asettaa omat haasteensa museotalossa, joten tarjottavat on mietittävä sitä ajatellen.

– Meillä on hyviä muistoja Fredrikantuvasta lapsuudesta asti. Ajattelimme, että miksemme kokeilisi tätäkin – riskit olivat kaiken lisäksi aika pienet, ja paikan omistavalle Paraisten kaupungille oli tärkeintä, että joku pitää paikan elävänä.

Kahvilanpitäjät yrittävät myös pitää tarjolla jotain, joka sopii vegaaneille tai erityisruokavalion omaaville. He tarjoilevat niin ikään Atun omenamehua.

Fredrikantupaa voi myös varata yksityistilaisuuksiin, esimerkiksi muistotilaisuuksia ja rippijuhlia tullaan viettämään siellä jonkin verran. Vanha liiteri on auki, mutta sitä pyörittää yksityinen käsityöihmisten ryhmä – tosin aukioloajat ovat samat kuin kahvilalla: ke–pe klo 11–16 ja la–su klo 11–14.

Aukiolon on tarkoitus jatkua koulujen alkuun asti, mutta ehkä jopa pidempään, jos kysyntää riittää.

Kun kysyy, miten siskokset oikein jaksavat painaa töitä koko kesän kahden kahvilan ja yhden ravintolan parissa, vastaa Rozanne Fors:

– Voimme levätä syksyllä. Me olemme töissä silloin, kun muut ovat lomalla.

Laura Nordin
laura.nordin@aumedia.fi

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*