Business Race sai oppilaat liikkeelle

Paraistenseudun koulun ryhmä 7 vei voiton Business Race -kilpailussa. Kuva: Mikael Heinrichs

Järjestyksessään toinen Business Race -tapahtuma kahdeksasluokkalaisille järjestettiin tiistaina Paraisilla.

Oppilaat kävivät pienissä ryhmissä tutustumassa erilaisiin yrityksiin ja yhteisöihin ympäri kaupunkia suorittaen erilaisia tehtäviä, joista annettiin pisteitä.

Tapahtuma on osa Paraisten kaupungin yrittäjyyskasvatusteemaa, jota toteutetaan eri oppilaitoksissa. Tällä kertaa mukana oli kahdeksan toimeksiantajaa: Partel, Meaningless Productions, Matglad, Kårkulla, Pargas svenska gymnasium, Paraisten kaupunki, Lähi-Tapiola sekä Åbolands hantverk.

Lundsten uusi yrityskasvattaja

Tapahtuma oli samalla Paraisten kaupungin yrityskasvattaja Filip Lundstenin ensimmäinen varsinainen oma hanke. Syksyllä on jälleen vuorossa Get the Deal, joka on jo muodostunut perinteeksi.

– Toivottavasti tämä konsepti saa jatkoa, sillä se on ollut melko suosittu oppilaiden parissa. Tämä tapahtuma yhdessä TET-jakson kanssa muodostavat isomman kokonaisuuden, jonka puitteissa oppilaat pääsevät perehtymään työelämään, kertoo Sarlinska skolanin opinto-ohjaaja Roland Karlsson.

Paraisten kaupungin tehtävänä oli ideoida miten kaupunkiin saataisiin lisää kävijöitä ja asukkaita.

– Tehtävä oli melko hankala ja haasteellinen, mutta mielestäni oppilaat suoriutuivat siitä hyvin ja saimme paljon hyviä ideoita, maankäyttöinsinööri Peter Lindgren kertoo.

Business Racen kilpailu-osion voittoon kiri Paraistenseudun koulun ryhmä 7.

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi