Arkipelagin tanssijoilla jännät paikat

Esiintymässä. Ellen Kronberg (vas.) ja Brianna Sandell esiintyvät useaan otteeseen tänä viikonloppuna.
Esiintymässä. Ellen Kronberg (vas.) ja Brianna Sandell esiintyvät useaan otteeseen tänä viikonloppuna. Kuva: Mikael Heinrichs

Viikonloppuna esiintyvät perus- tai syventävät opintonsa päättävät tanssijat.

Toisaalta Ellen Kronberg tai Brianna Sandell eivät kumpikaan myönnä jännittävänsä sen enempää viikonlopun esiintymisiään ”Vähän valmiimpi 4” -tanssikokonaisuudessa PUNTin kulttuurisalissa.

Ellen Kronberg on tanssinut 11 vuotta ja saattaa syventävät baletti- ja nykytanssiopintonsa loppuun keväällä. Sandell on tanssinut balettia reilut seitsemän vuotta ja saa puolestaan perusopintonsa valmiiksi.

– Tulen esittämään balettivariaation, joka on samalla valmistumistanssini. Sen lisäksi esiinnyn duetossa, johon olemme tehneet koreografian kaverini kanssa. Ja kilparyhmä Dance G1rls:in kanssa tulen esittämään ”Haisulin yllätys” -koreografian, Sandell kertoo.

Kronbergilla riittää vieläkin enemmän tekemistä viikonloppuun, sillä hän esittää variaation, oman soolon, dueton sekä kolme eri ryhmätanssinumeroa.

Eikö siinä ole jo vähän liikaa muistamista?
– Ei sentään, en sanoisi niin, hän nauraa.

Tuletko jatkamaan tanssimista miten syventävien opintojen jälkeen?
– Ehdottomasti jatkan, olen jo miettinyt jonkin verran missä voisin jatkaa tanssimista. Tällä hetkellä vaihtoehtoina ovat esimerkiksi Tampere, Helsinki ja Tukholma, mutta se on vasta muutaman vuoden kuluttua ajankohtaista. Vaihtoehtoja kuitenkin on, joten saa nähdä miten käy.

Monta omaa koreografiaa

Juuri nyt perus- ja syventävien opintojen välissä oleva Sonja Sievänen tulee myös esiintymään hänen ja ystävänsä tekemällä koreografialla. Kyseessä on duetto.

– Todella monet tanssijat ovat tehneet omia koreografioitaan, joita he esittävät perjantaina ja lauantaina. He ovat todella taitavia, tanssiopettaja Solveig Ekholm kehuu suojattejaan.

Perjantain tanssit PUNTissa alkavat kello 19 ja kestävät noin tunnin. Lauantain ohjelma alkaa kello 18 ja on hieman pidempi sisältäen tauon.

– Lauantaina on myös luvassa Arkipelag Dance Team -kilparyhmän uuden koreografian ensi-esitys sekä Olivia Koskelan ja Wilma Kurvisen esitykset. Wilma tulee tanssimaan ja soittamaan viulua samanaikaisesti, Ekholm kertoo.

Luvassa on siis monipuolista ja korkeatasoista tanssia, aina baletista nyky- ja showtanssiin. Onpahan lauantaina vielä luvassa rytmisen voimistelunkin esitys.

Viikonlopun näytöksiin on kolmen euron sisäänpääsymaksu, joka maksetaan käteisellä ovella.

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*