Anna Westerlund jatkaa Åland Unitedissa

Anna Westerlund jatkaa Åland Unitedin riveissä. Kuva: John Eriksson

Paraislaislähtöinen jalkapalloilija Anna Westerlund jatkaa myös tulevalla kaudella Åland Unitedissa kotimaisessa Naisten liigassa. Toppari liittyi joukkueeseen norjalaisesta LSK Kvinneristä Lilleströmistä ennen kauden 2019 alkua.

– Viihdyn hyvin Ahvenanmaalla. Siksi päätin jatkaa Unitedissa, sanoo Westerlund.

Itsenäinen päätös

Westerlundin lisäksi myös topparipari Tiia Peltonen ja laitapakki Pille Raadik päättivät jatkaa seurassa. Westerlund, Peltonen ja Raadik pelasivat kauden aikana monta ottelua yhdessä. Se, että puolustajakollegat jatkoivat, ei vaikuttanut Westerlundin valintaan.

– Totta kai on hienoa, että useampi pelaaja jatkaa joukkueessa, mutta se ei ollut ratkaisevaa minun jäämisessäni, sanoo Westerlund.

Westerlundin mukaan on tärkeää, että United haluaa olla pelillisesti parempi. Westerlundille on tärkeää, että Unitedin toiminnassa on jatkuvuutta.

– Tarkoitan sillä joukkueen rakentamista ja laatuun satsaamista, sanoo Westerlund.

Pääkaupunki ei innosta

HJK ja Honka olivat liigassa menneellä kaudella vahvempia kuin Ahvenanmaan ykkösjoukkue. Helsinkiläiset voittivat mestaruuden ja Espoon FC Honka oli toinen. HJK voitti menneellä kaudella myös Suomen cupin. Näiden menestyksestä huolimatta Westerlund ei ollut kiinnostunut kummastakaan seurasta.

– En ajatellut missään vaiheessa siirtyväni FC Honkaan tai HJK:hon. Jos olisin lähtenyt, olisin mennyt ulkomaille, sanoo Westerlund.

Westerlundille oli koko ajan selvää, että vaihtoehtona on jääminen Unitediin. Hänen mukaansa hänellä on vielä enemmän annettavaa joukkueelle.

– Yksi kausi on lyhyt aika. Suuri osa Unitedin työstä on hyvää ja kehitys on positiivista, sanoo Westerlund.

Laadukkaita henkintoja

United on tähän mennessä hankkinut kolme uutta pelaajaa. Etelä-afrikkalaisen Ode Fulutudilun Malaga FC:stä, Anni Miettusen FC Hongasta ja amerikkalaisen Ashley Reifnerin hallitsevasta mestarijoukkue HJK:sta. Westerlund oli kuullut puhetta heidän tulostaan ennen kuin he liittyivät Unitediin, mutta sen enempää hän ei heitä tunne.

– Fulutudilu pelasi aikaisemmin Naisten liigassa ja Miettunen harjoitteli meidän kanssamme viikon ennen kauden päättymistä. Riefnerin olen kohdannut liigassa ja hän oli hyvä, sanoo Westerlund.

Westerlund uskoo, että United tulee hankkimaan vielä lisää uusia pelaajia. Hänen mukaansa joukkueen rakentaminen ei ole vielä valmista.

– Meidän täytyy vielä vahvistaa keskikenttäämme, hän sanoo.

Åland Unitedilla on ensi kaudeksi yksitoista sopimuspelaajaa. Jalkapallokausi 2019 on Westerlundin osalta päättynyt. Nyt on loma, joka kestää ensi vuoden tammikuussa alkaviin harjoituksiin asti. Paikallislehti Nya Åland kertoi ensimmäisenä Westerlundin jatkosta Åland Unitedissa.

John Eriksson
käännös Timo Järvenpää

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*