30 golfin täyttämää vuotta takana

Kenttä 38. 3 800 metrin mittainen lyhyt kenttä on rakennettu nykyisen kentän sisäpuolelle. Avajaisissa nauhan leikkasi ArGC:n LAdy Captain Pia Suutari. Kuva: Mikael Heinrichs

Tiistaina vietettiin Archipelagia golfin syntymäpäivää – lahjana uusi, lyhyempi kenttä 38.

31. heinäkuuta oli tismalleen se päivämäärä, jolloin Archipelagia golfin ensimmäisten yhdeksän reiän avajaisia. Sillä kertaa avauslyönnin – sillä kertaa putin – suoritti silloinen opetusministeri Christoffer Taxell.

Paljon väkeä paikalla

Juhlapäivää vietettiin kutsuvieraiden ja aktiivipelaajien joukossa – ja juhlapäivän kunniaksi vihittiin myös käyttöönsä uusi, lyhyt rata joka on saanut nimekseen Kenttä 38. Nimi juontaa juurensa kentän kokonaispituuteen, joka on 3 800 metriä.

Uusi rata on rakennettu olemassa olevan, perinteisen 18 reiän radan sisäpuolelle.

Kavander avasi kentän

Uusi kenttä avattiin juhlallisin menoin, kuohuviinimaljalla sekä lipunnostolla. Uuden kentän avauslyönnin suoritti Archipelagia Golf Oy:n ensimmäinen toimitusjohtaja Stig Kavander.

– Hiemanhan tämä hermostuttaa enkä oikeastaan pääse käyttämään sitä mailaa jota haluaisin, eli rautakuutosta, vaan joudun lyömään draiverilla, Kavander nauratti kanssapelaajia ennen avauslyöntiä.

Paikalla oli reilut 70 pelaajaa ja golfin ystävää, joista avajaisten jälkeiseen pistebogey-kilpailuun osallistui 70 pelaajaa. Kilpailun voiton veivät Maj Björk sekä Kim Nordell. Molemmille kirjattiin tulokseksi 39 pistettä.

Kilpailu kiristyy

Archipelagia Golf Oy:n hallituksen puheenjohtaja Stig-Erik Herrgård totesi puheessaan, että eri kenttien välinen kilpailu kiristyy entisestään.

– Tämä uusi kenttä lisää varmasti pelaajien viihtyvyyttä ja haluankin samalla kiittää kaikkia, jotka ovat näiden vuosien aikana antaneet oman vapaaehtoispanoksensa erilaisissa tehtävissä.

– On ihana nähdä että täällä on näin paljon pelaajia ja myös alkuaikojen pelaajia jotka edelleen ovat mukana lajin parissa, ArGC:n nykyinen toimitusjohtaja Nina Katajainen puolestaan totesi ennen kuin oli aika kohottaa maljat kentälle ja sen tulevaisuudelle.

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi

1 Kommentti

  1. Mikä on juhliessa, kun on parkkipaikkakin asfaltoitu Paraisten kaupunginhallituksen myöntämän 70 000 markan avustuksen voimalla jo vuonna 1998. Ettei tartte kuraisilla kengillä pelata.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*