112-päivää vietetään jo sunnuntaina Brankiksella

Valmiina 112-päivää varten. Linda Pyy on Paraisten VPK:n koulutuspäällikkö, Petter Holmström puolestaan palokunnanpäällikkö. Kuva: Anja Kuusisto

Muutaman vuoden tauon jälkeen järjestää Paraisten Vapaaehtoinen Palokunta (VPK) jälleen 112-teemapäivän.

Varsinainen 112-päivä osuu aina päivämäärälle 11. helmikuuta, mutta tempaus järjestetään Paraisilla päivää ennen eli 10. helmikuuta. Kolmen iltapäivätunnin aikana voi poiketa Malmin palokunnantalolle (Koulukatu 1) ja osallistua kaikille hyödyllisiin juttuihin.

– Voi tutustua moniin eri järjestöihin, me olemme isäntä mutta järjestäjiä on paljon, sanoo hälytysosaston päällikkö Petter Holmström.

Pelastuskoirat myös paikalla

Paraisten Punaisen Ristin osastolla on mukana useita eri toimintaryhmiä: Ensiapu, Saariston pelastusapu, henkisen tuen ryhmä.

– Mukana ovat myös pelastuskoirat, vapaaehtoisten pelastuspalvelu VaPePa ja meripelastajat, kertoo Linda Pyy, Paraisten VPK:n koulutuspäällikkö.

Osin saa tietoa, minkä parissa nämä ryhmät toimivat, mutta voi myös itse harjoitella elvytystä ensiapuryhmän kanssa, voi koesoittaa 112:een – puhelu menee hätäkeskuksessa työskentelevälle Linda Pyylle, vaikka hän on tällä hetkellä opintojen vuoksi virkavapaalla.

Ilmainen paristojen vaihto

Yhteistyössä Lähi-Tapiolan kanssa arvotaan sammutuspeittoja ja kaikki, saavat myös tuoda mukanaan oman palohälyttimensä kotoa.

– Vaihdamme patterit maksutta ja samalla tarkistamme, että palovaroitin toimii niin kuin pitää, sanoo Holmström.

Paikalla on myös paloauto. Jos sattuu käymään niin, että VPK joutuu lähtemään töihin, ottavat muut ryhmät tilaisuuden hoitoonsa.

– Koska siitä on muutama vuosi aikaa, kun viimeksi järjestimme 112-tempauksen, jännittää hieman etukäteen, millaisen vastaanoton saamme. Toivottavasti väkeä tulee paljon, sanoo Pyy.

Paraisten VPK viettää 125-vuotisjuhlavuottaan

Holmström lisää, että tämä on osaston 125-juhlavuoden ensimmäinen tapahtuma vuoden 2019 aikana.

– Juhlavuotemme aikana haluamme erityisesti olla vuorovaikutuksessa paikallisen yhteisön kanssa ja näkyä katukuvassa.

112-tempaus Brankiksella järjestetään sunnuntaina kello 12–15 ja sinne on vapaa pääsy. Paikalla on myös kahvila.

Anja Kuusisto
050-400 2352/anja.kuusisto@aumedia.fi
käännös Timo Järvenpää