Droppi vill få bort tröskeln

Droppa in. Martina Högman hoppas den nya Droppi-verksamheten tar bort tröskeln att ta kontakt med ungdomsverkstaden Aktiva. Foto: Mikael Heinrichs

Stadens ungdomsverkstad Aktiva öppnar ett nytt ”vardagsrum” då Droppi-verksamheten inleddes.

Från och med början av september håller ungdomsverkstaden öppet varje fredag mellan klockan 11 och 13.30 utan tidsbokning. Verksamheten kallas Droppi – och handlar alltså om att unga under 29 år kan komma på en kopp kaffe och samtidigt få hjälp eller stöd med att sköta olika ärenden.

– Det kan handla om att skriva ut dokument, fylla i blanketter eller fråga om råd i olika frågor. Man behöver inte ens ha ett egentligt ärende, utan kan helt bra komma upp och hälsa på och ta sig en kopp kaffe, säger uppsökande ungdomsarbetaren Martina Högman.

Kan komma tillsammans

Ungdomarna kan också komma tillsammans med en kompis, föräldrar eller andra samarbetspartners.

– Tanken är att göra det lätt att ta en första kontakt till oss. Tidpunkten är vald så, att det också ska gå att få tag på folk om man till exempel behöver ringa samtal eller sköta ärenden som måste skötas under kontorstid, säger Högman.

Pågår tills vidare

Den nya verksamhetsformen pågår tills vidare och på Aktiva är man väl medveten om att det kan ta sin tid innan målgrupper hittar den.
– För många kan det trots allt vara ett stort steg att ta och vi vill försöka underlätta det för de unga.

Stadens verksamhet för unga fyller för övrigt 20 år i år. Det kommer att uppmärksammas i ett senare skede.

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi

Var först att kommentera

Kommentarer

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*