Drömmarnas motionsdag bjuder på ledda utepass, öppet hus och badminton

Under årets Drömmarnas motionsdag kan Pargasborna pröva på flera olika grenar både inne och ute.
Det är stadens motionsprojekt med Joan Keihäs i spetsen som håller i trådarna för årets upplaga av Drömmarnas motionsdag som ordnas i dag på Kristi himmelsfärdsdag den 10 maj.
– Det kommer att bli program på tre olika ställen och vi hoppas förstås att kunna locka så många som möjligt med och röra på sig, säger Keihäs.
Den första programpunkten ordnas utomhus i cirkusringen i Centralparken mellan klockan 11 och 12.30 då det blir två avgiftsfria, ledda gymnastikpass i Bodyweight och dans som Keihäs själv leder.
– Det handlar om två stycken 45-minuterspass som är anpassade så att de ska passa precis alla åldrar. Det är på sätt och vis ett smakprov på de kommande parkgymnastikpassen som ordnas från och med månadsskiftet juni-juli på samma plats, berättar hon.
Mellan klockan 13 och 15 håller Fysiogym i PIF-center öppet hus då man kan bekanta sig med gymet samt träna om man så vill. Dessutom ordnas en lekfull Ski-ergo -tävling, där deltagarna under 60 sekunders tid tävlar i vem som ”kommer längst”. Alla deltagare är med i en utlottning av ett en månads prime time-gymkort till Fysiogym.
På kvällen bjuder Pargas Badminton in till ett tre timmar långt öppet träningspass mellan klockan 17 och 20 i PIUG.
– Då kan barn och unga pröva på badminton under det första passet 17–18.30 och mellan 18.30 och 20 är det tävlings- och motionsspelarna som visar sina kunskaper och vuxna kan pröva på att spela. Samtidigt får man förstås mera info om både grenen och föreningen, konstaterar Keihäs.
Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi