Det lokala tvätteriet fortsätter i ny regi

Nya företagare. Thippawan och Mikael Nyberg har tagit över tvätteriet på Norrbyåsen. Foto: Mikael Heinrichs

Hos Skärgårdens tvätteri tvättas det precis som tidigare – men med en ny twist.

Tvätteriet på Norrbyåsen övergår – eller har i själva verket redan övergått – i ny regi. Det är Thippawan och Mikael Nyberg som tagit över sedan den 1 mars.

På det stora hela fortsätter verksamheten precis som tidigare, men de nya företagarna har planer på att utvidga verksamheten till att på sikt också omfatta städtjänster.

Samtidigt kommer utrymmena i hallen på Industrivägen 14 att minska en del i och med att man komprimerar och gör om lokalen till mer ändamålsenlig.

– Vi kommer också att flytta ingången några meter och göra en ny lobby efter att maskinerna flyttats, säger Mikael Nyberg.

Då allt står klart blir det också öppet hus med kaffebjudning, lovar de nya företagarna.

Lördagsöppet som nyhet

En nyhet som man redan nu infört är lördagsöppet för mottagning av tvätt. I övrigt behåller man de tidigare öppettiderna, men mellan 12 och 14 på lördagar kan man komma in med sin tvätt.

– Tanken här är att de som inte har möjlighet att hämta sin tvätt på vardagarna ska kunna hämta sin tvätt också på lördag. Överlag vill vi gärna ha feedback och förslag på öppettiderna och kan mycket väl tänka oss att justera dem vid behov, säger Mikael Nyberg.

Förslag och feedback kan till exempel lämnas med formuläret på webbplatsen www.saaristonpesula.fi.

Man har också planer på att erbjuda avhämtningsservice både för privatpersoner och för företagskunder.

– Vi fortsätter också med Virtanens oparfymerade tvättmedel som Anne tidigare använt, vilket uppskattats av kunderna, påpekar Mikael Nyberg.

Smidig övergång

I huvudsak är det Thippawan Nyberg som sköter den dagliga verksamheten på plats och hon har fått mycket hjälp av Anne Helin som i början av året meddelade att hon slutar på grund av hälsan.

– Anne har lovat ställa upp som mentor och har hjälpt till med mycket under övergångsprocessen som på alla vis har varit väldigt smidig, intygar paret Nyberg.

Utan hjälpen som Anne Helin bistått med hade de inte vågat ta över verksamheten.

– Det har varit väldigt intressant att lära sig nytt och jag trivs med jobbet, säger Thippawan Nyberg.

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi

Var först att kommentera

Kommentarer

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*