Den heliga gralen

Oliwer Bäcklund.
Julen 2008, då jag var 12 år gammal, fick jag en komplett samling av Indiana Jones-filmerna på DVD i julklapp av mina föräldrar. Den vintern tittade jag igenom de fyra filmerna otaliga gånger.
Min absoluta favoritfilm i tetralogin heter ”Indiana Jones and the Last Crusade”. I filmen möts Indiana Jones av ett dilemma på en av sina skattjakter. Han står nämligen framför en stor underjordisk ravin som han måste korsa för att nå skatten, den heliga gralen. Bägaren som sägs ge evigt liv och lycka.

Varje dag som går blir jag mer övertygad om att det inte finns en väg till lycka. Lyckan är vägen.

I ett gammalt dokument står det att det finns en osynlig bro över ravinen och att han måste gå över den för att fortsätta sin resa mot det eviga livet. Det enda sättet att ta reda på om dokumentet stämmer är att ta steget ut över kanten och lita på att bron finns och att den bär honom över till andra sidan.
Det är precis vad Indiana Jones gör. Han låter inte sin rädsla för det okända stoppa honom från att nå sina drömmar.
Detta är exakt det problem som jag tror att alla unga skapare, visionärer och blivande entreprenörer möter någon gång i början på sin karriär.
Du kanske inte har ett gammalt dokument i dina händer när du står där vid kanten, men du har något otroligt mycket större och kraftfullare. Du har din vision, envishet, intuition och en brinnande vilja att skapa något större än dig själv. Det enda sättet du kan veta om dina drömmar kan bära dig fram till den andra sidan och mot att skapa något större än dig själv, något som lever kvar för evigt, är att ta steget ut och lita på att de fångar dig.
I söndags var det exakt fem år sedan jag tog steget ut tillsammans med mina två bästa vänner.
Utan skyddsnät eller garantier valde vi att lita på att våra drömmar bär oss över till den andra sidan. Ett steg som gett mig allt jag har och är idag. En dröm om att bli YouTube-stjärnor blev en fulländad reklambyrå full av drömmar och visioner.
Idag har vi alla tre möjligheten att utöver våra vanliga jobb även möta andra unga drömmare som vill ta steget ut. De låter oss se deras visioner och vi gör allt för att förhoppningsvis göra deras ravin lite smalare och lite grundare. Exakt hur skrämmande ravinen verkar, hur lång bron är och när du kommer fram till det eviga livet är helt individuellt, men jag lovar dig att bron finns där ute, och den bär dig hur långt som helst så länge du tror på den och på dig själv.
Jag har fortfarande en lång väg kvar att gå på min bro men jag har ingen brådska. Varje dag som går blir jag mer övertygad om att det inte finns en väg till lycka. Lyckan är vägen.
Oliwer Bäcklund
Entreprenör

1 Kommentar

  1. Väl skrivet Oliver. Just så bör det vara . Lyckan är vägen och meningen med livet är själva livet och vägen vi ska vara. Välsignelse på din vandring!

Kommentarerna är stängda.