Damerna förlorade igen mot Akilles

PIF-damerna föll nu till femte i division 1. Arkivfoto.
Borgå Akilles damer har visat sig för svåra för Piffens damer i handbollens division 1 den här säsongen. Akilles vann lagens första möte i Borgå i höst med uddamålet och i dag i PIUG vann gästerna med 32–29 (18–16) efter en udda match där det gjordes mål på löpande band– åtminstone i första halvlek.
Piffen är nu femma i den jämna serien.
Piffen spelade med en hel del nya ansikten i truppen, eftersom bland andra målvakten Linnéa Back och Malin Sjöblom samtidigt spelade FM-seriematch med ÅIFK i Grankulla. I PIF-målet spelade ÅIFK:s B-flicksmålvakt Jasmine Mansurow. Också andra ÅIFK-juniorer fanns med i laguppställningen.
Efter en böljande match där Piffen stora delar av matchen höll jämna steg med motståndaren blev ett fyramålsryck ungefär tio minuter in i andra halvlek avgörande. Akilles gick från 22–21 till 26–21 och höll sin ledning ända fram.
Damerna spelar sin följande match lördagen den 4.2 klockan 16.30 mot Pirkat.