Business Race fick fart på eleverna i åttan

Paraistenseudun koulus grupp 7 vann årets Business Race i Pargas. Foto: Mikael Heinrichs

Den i ordningen andra Business Race-dagen för åttondeklassare i Pargas ordnades i tisdags.

Eleverna bekantade sig med olika företag och föreningar i små grupper på olika håll i staden. Samtidigt fick de uppgifter som poängsattes – och de tre bästa grupperna belönades.

Evenemanget är den del av stadens satsning på företagsamhetsfostran i skolorna. I Business Race deltog åttorna från Sarlinska skolan och Paraistenseudun koulu. Som uppdragsgivare fungerade åtta företag eller andra instanser: Partel, Meaningless Productions, Matglad, Kårkulla, Pargas svenska gymnasium, Pargas stad, Lokal-Tapiola samt Åbolands hantverk.

Lundsten ny företagsfostrare

Evenemanget var på samma gång Pargas stads nya företagsfostrare Filip Lundstens första egentliga egna projekt. I höst blir det igen dags för en ny upplaga av Get the Deal som redan etablerat sin plats som en del av gymnasiernas kursutbud.

– Jag hoppas att det här konceptet hålls vid liv, för det är rätt populärt bland eleverna. Business Race bildar tillsammans med prao-perioderna en större helhet inom företagsamhet och är i enlighet med den nya läroplanens målsättningar om helhetsskapande verksamhet, säger Sarlinska skolans studiehandledare Roland Karlsson.

Pargas stads uppgift handlade om att kläcka idéer för hur man kunde få mera besökare och inflyttare till Pargas.

– Det var en rätt så knepig uppgift, men jag tycker att grupperna klarade den bra och vi fick en hel del goda idéer, säger markanvändningsingenjör Peter Lindgren.

Segern i Business Race-tävlingen gick till Paraistenseudun koulus grupp 7.

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi