Alla utom gymnasiet deltar i stafettkarnevalen i år

Iväg! Jonathan Wikman från åk 3 i Skräbböle skola närmast kameran. Det handlar om minikarnevalens 8 x 50 meter mixed och heat 1. Foto: Anja Kuusisto

Årets stafettkarneval löps i Åbo på Paavo Nurmi Stadion i morgon och på lördag.
I år deltar alla grundskolor i Pargas i karnevalen, många dessutom med hela skolan tillrest. Däremot fick Pargas svenska gymnasium inte ihop något lag i år och uteblir.
– Kirjala och Sunnanbergs skolor åker till Åbo med hela skolan på fredag och de som löper från Kirjala på lördag. I Kirjala deltar alla elever från åk 3–6 och en del av åk 1 och 2, så vi borde bli totalt ungefär 50 deltagare där. Från Sunnanbergs skola deltar ungefär 25 löpare, berättar skolornas rektor Bo Blomqvist.
Från Skräbböle skola åker de 33 som deltar i stafetterna till Åbo på fredag medan hela skolan är på plats på lördag då man bland annat deltar i masstaffetten med 60 elever.
Sarlinska skolan åker också till Åbo med hela skolan på fredag. Från Sarlinska deltar ett femtiotal löpare, men skolan som tidigare år nått fina framgångar i hejarklackstävlingen deltar inte i den tävlingen i år.
Malms skola har cirka 100 löpare på gator, bana och gräs under fredagen och ett nittiotal på lördag. Inte heller Malms deltar i hejarklackstävlingen i år.
I tisdags värmde man upp med minikarneval på centralidrottsplanen där man sannolikt finslipade taktiken inför veckoslutets duster.
Fredagens första heat startar klockan 13.30 och pågår ända fram till närmare 21.30 på kvällen. Lördagens första start blir 8.30 och startskottet för flickornas 18 x 80 metersstafett på gräset är inprickad till 18.35 på lördag. Kolla hela programmet här!
Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi

1 Kommentar

  1. I början av -60talet vann ett pojklag från Centralskolan (Centis) i Helsingfors – minns inte exakt årtal eller vilken tid man fick men vann gjorde dom..vore roligt om det kunde nämnas här och skulle säkert peppa dom som deltar idag! – kunde vi så kan dom idag Mvh Christer!

Kommentarerna är stängda.